Sarıyer Kaymakamlığı tarafından başlatılan ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın finansını sağladığı Şefkatli Eller İş Başında projesinde kurs gören 24 kadın eğitimlerini tamamladı. Kadınlar 15 Şubat’ta diplomalarını alacak. İlk mezunlarını veren projede 2. dönem kayıtları başladı.


Sarıyer Kaymakamlığı ve paydaşı sivil toplum örgütleri tarafından başlatılıp, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) ekonomik finansını sağladığı “Şefkatli Eller İş Başında” adlı projenin ilk kursiyerleri 24 kadının eğitimi tamamlandı. Eğitimini tamamlayan kursiyerler 15 Şubat’ta düzenlenecek törenle diplomalarını alacak. Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 28 Eylül’de kursa başlayan 24 kadının eğitimi sona erdi. Kalp masajı ve suni teneffüs gibi ilk yardım becerilerinin yanı sıra, enjeksiyon yapma ve tansiyon ölçme gibi sağlık eğitimlerinin de verildiği 5 aylık kursu tamamlayanlar aynı süre kadar hastane ve huzurevlerinde staja başlayacak.

İkinci dönem kayıtları devam ediyor


 

İlk mezunlarını veren Şefkatli Eller İş Başında projesinde 2. Dönem kayıtları da devam ediyor. 15 Şubat’ta başlayacak 2. Dönem kayıtlarında ilginin yoğun olması bekleniyor. Şu ana kadar ayrılan 92 kişilik kontenjandan 32 kişi başvurdu.

Genç: İstihdam olmak isteyen kadınlarımızı kayıt için bekliyoruz


şefkatli eller iş başındaSarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Genç, böyle bir projenin içinde bulunmaktan gurur duyduklarını belirterek, “İlk dönem kurs gören 24 kadın, 15 Şubat’ta mezun oluyor. 15 Şubat’tan itibaren de 2. dönem eğitimlerimiz başlayacak. İlk dönem kursiyerlerinin staj yerleri ayarlandı. Diplomalarını aldıktan sonra staja başlayacaklar. Yoğun ilginin olduğu eğitime şu ana kadar 32 başvuru alındı. 92 kişilik kota ayrıldı. 15 Şubat’ta kadar kayıtlar devam edecek. Eğitim görecek kursiyerlerimiz için 3 laboratuar sınıfı açtık. Tam donanımlı sınıflarımızda Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Refakatçisi Eğitimi verilecek. İstihdam olmak isteyen kadınlarımızı kayıt için bekliyoruz” dedi.

Haber: Nevzat TEMEL