TBMM’nin açılışının 99’uncu yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Sarıyer’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene yoğun katılım vardı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, DSP Sarıyer İlçe Başkanı Hümeyra Gürsoy, Vatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Mesut Çalışkan, BBP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Koç, İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, muhtarlar, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile sona erdi.

Öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı

Resmi törenin ardından program Sarıyer İlköğretim Okulu bahçesinde devam etti. Öğrencilerin şiir, müzik ve dans gösterileri konuklar tarafından büyük beğeni aldı. Etkinlikte 23 Nisan kapsamında ilçe genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz hediyelerini takdim etti.

“Bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz”

Törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, “23 Nisan hakimiyetin kayıtsız ve şartsız millete ait olduğunun belirlendiği gündür. Değerli çocuklar milli birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde atalarımızın yolunda sonsuza kadar bu anlamlı günü yaşatın. Çünkü  bundan 99 yıl önce zor ve vahim şartlar altında düşmanların haince emellerini gerçekleştirmek  üzere harekete geçtiklerinde Cumhuriyet’imizin temelleri atılmıştı. Bu sağlam temeller üzerine bağımsız, egemen, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devletimiz inşa edilerek milletin bölünmez ve sınırlanmaz iradesi devlet yönetiminde hakim oldu. Biz de öğrencilerimizin her yönden en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Çocuklarımıza vatanını, milletini, bayrağını, ailesini, öğretmenini ve tüm insanları sevmeyi öğretelim. Sabırla, dikkatle, özveriyle ve ince bir nakkaş hassasiyetiyle bu amaç doğrultusunda çalışıyoruz” dedi.