Sarıyer Belediyesi 23 Nisan etkinlikleri için yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencileri bir hafta boyunca Kilyos Sosyal Tesisleri'nde misafir ediyor. Bir hafta sürecek etkinliklerde her gün birbirinden farklı etkinliklerle kutlanacak. 23 Nisan Şenliği kapsamında Sarıyer Belediyesi tam 366 öğrenciyi ağırlayacak.


 

kilyos23 Nisan Şenliklerinin ilk günü Sarıyer'de her yıl olduğu gibi bu yılda büyük bir coşku ile kutlanmaya başladı. Türkiye'nin çeşitli illerinin yanı sıra yurt dışından da çocukların gelmesi ile gerçekleşen etkinliğe Sarıyerlilerin katılımı da oldukça yoğundu.

Yurt İçi Ve Yurt Dışından Öğrenciler Sarıyer'de


Diyarbakır, Mersin, Erzincan, Çorum, Manisa, Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan, Polonya'dan gelen çocuklar Sarıyer Kilyos Sosyal Tesisleri’nde Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem tarafından karşılandı. Odalarına yerleşen çocuklar yedikleri öğle yemeğinin ardından kortej yürüyüşü için hazırlanmaya başladı. Giydikleri yöresel kostümlerle rengârenk bir kortej oluşturan çocuklar Kilyos Sosyal Tesisi'nde başladıkları yürüyüşü, Kilyos Meydanı'nda sonlandırdı. Misafir öğrencilerin oluşturduğu kortejin unnamed (1)Kilyos Meydanı'na gelmesi ve Sarıyerlilerin de katılımıyla 23 Nisan Şenliği, öğrencilerin halk oyunları gösterisi ile devam etti.

Katılan tüm şehirlerin ve ülkelerin halk oyunları çocukların renkli görüntülerine sahne olurken programın sonunda sosyal tesise dönen çocuklar, akşam yemeğinin ardından açık havada izledikleri üç boyutlu (3D) film gösterisiyle gecelerini sonlandırdı.

unnamed