19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı.


219 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Sarıyer Atatürk Anıtı alanında düzenlenen programla devam etti. Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basarak, ülkenin ve ordunun durumu üzerine ilk gözlemlerini yaptığı ve bugünlerin temelinin atıldığı tarih olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sarıyer’de yoğun katılımla kutlandı.

Törene yoğun katılım


Düzenlenen törene; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer İlçe Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Sarıyer Gençlik ve Spor Müdürü Namık Şişman, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, MHP Sarıyer İlçe Başkanı Ünsal Bilgiç,  Ak Parti İlçe yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Sarıyer mahalle muhtarları, dernek ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çeşitli mülki-idari personel ve vatandaş katıldı.

3Tören siyasi parti ve STK ve dernekler Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma işleminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşının ardından son buldu.

Etkinlikler iptal edildi


Öte yandan Sarıyer Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşü ve konser, Hakkari’den şehit haberleri gelmesi üzerine iptal edildi.

 

4