Dünyaca ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, Sarıyer'deki evin de yer aldığı babasının tüm mal varlığının kız kardeşi tarafından sahte belgelerle değiştirdiğini öne sürerek, Nazlım Suna Öz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Öz, kız kardeşi Nazlım Suna Öz hakkında 'fotomontaj temeline dayalı' sahte vasiyetname ile babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün diğer mirasçılarının haklarına mahkeme ve resmi makamlar aracılığıyla tecavüz ettiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Sarıyer'deki ev de tartışma konusu oldu

Dilekçede, Prof. Dr. Mustafa Öz'ün 22 Ocak 2003'de yazmış olduğu vasiyetname ile Sarıyer'de bulunan bahçeli evi kızı Nazlım Suna Öz'e vasiyet ettiği, daha sonra 12 Ağustos 2008'de bu iradesinden bir sebeple dönerek tüm mal varlığını, son arzusu olarak ABD'de kurulmuş olan Mustafa Öz Vakfı'na(Trust'ına) vasiyet ettiği, vakfın yönetiminin tamamını ise tüm aile fertlerini eşit olarak koruyacak şekilde Prof. Dr. Mehmet Öz'e bıraktığı ve vakıfın kurulduğu günden beri Prof. Dr. Mehmet Öz'ün yönetimi altında faaliyetine devam ettiği anlatıldı.Savcılığa sunulan dilekçede, 2008 tarihli vasiyetnamenin İstanbul 7'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin dava dosyasına sunulmasının sonrasında, Nazlım Suna Öz'ün avukatının daha önce bahsi geçmeyen 22 Ocak 2018 tarihli olan ve Mustafa Öz tarafından el yazılı olarak oluşturulduğu iddia edilen yeni bir vasiyetnameyi dava dosyasına sunduğu ve bu el yazılı vasiyetnamenin açılması konulu ayrıca bir de dava açıldığı kaydedildi.

Yurtdışı yasağı talebi

Nazlım Suna Öz ve savcılıkça tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında cezalandırılmaları amacıyla dava açılması, hem Türk hem ABD vatandaşı olan Nazlım Suna Öz hakkında çifte pasaport taşıması dolayısı ile yurtdışına çıkış yasağı ve tüm önleyici tedbirlerin alınması, mirasen intikal eden taşınmazlar başta olmak üzere tüm taşınmazları üzerine tedbir konulması talep edildi.

SARIYER POSTA GAZETESİ