Türk basınının duayen isimlerinden ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin eski başkanlarından Nezih Demirkent, Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabristanlığında dualar ile anıldı.

Vefatının 20. yıldönümünde mezarı başında anılan Dünya Gazetesi'nin Kurucusu Nezih Demirkent'i anma törenine; Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, Dünya Gazetesi Yöneticisi Hakan Güldağ ve Dünya Gazetesi çalışanları katıldı.

"Basın Müzesi’nin oluşturulmasında büyük emek harcadı"

Anma töreninde konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Vahap Munyar, " Nezih Bey Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde daha önce yönetimde bulunduktan sonra 10 yıl da başkanlık görevinde bulunmuştu. Ve başkanlık dönemine ciddi başarılar sığdırmıştı. Darıca’da bir huzurevi inşa edilmesine öncülük etmiş, Basın Müzesi’nin oluşturulmasında büyük emek harcamıştır. Ki, Türkiye’deki bu tek basın müzesi dünya listesine de girmiştir. Cemiyet’teki çalışmaları her zaman saygı ve minnetle anılıyor. Üzerinde büyük emeği olan meslek örgütü adına saygıyla, hürmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ