Türk Silahlı Kuvvetleri’ nde (TSK) Nano teknoloji kamuflajların tasarımına başlandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kendi emriyle tasarlanan yeni üniformayı ilk olarak kendi denedi. Yeni üniformalar uydudan bakıldığında görülmeyi engelliyor.

Nano teknolojiyle üretilen yeni tasarım kamuflajlar, birliklerin uydudan görülmesini engellerken ultraviyole ışınlarından da koruyor. Yıkandığında normal kamuflajlardan 8 kat hızlı kuruyan kumaşlarla üretilen kamuflajların görünümleri de değişiyor. En büyük farklılık ise rütbe işaretlerinin yerlerinin değişmesi. Mevcut olarak omuzlarda bulunan rütbeler artık göğsün sağ bölümünde yer alıyor. Diğer bir değişiklik ise sağ koldaki ay yıldızlı peç ve palaska kullanımı oldu.571095e867b0a919b80ebdc5

Rütbelerin yeri değişti

Mevcutta omuzlarda bulunan rütbeler, Orgeneral Akar'ın giydiği üniformada göğsün sağ bölümünde yer alırken hemen altında soyadı ve kan grubu bilgisi bulunuyor. Bröveler ise mevcut üniformalardaki yerlerini korudu.

Ay yıldızlı peç artık sağ kolda

diğer değişiklik ise Türk bayrağı oldu. Ay yıldızlı peçin, Orgeneral Akar'ın üniformasının sağ kolunda yer aldığı göze çarptı. Kamuflaj üniformadaki göze çarpan diğer bir değişiklik de palaska kullanımında oldu. Yeni tasarlanan üniformada üst kısım, pantolonun dışında bırakıldı.

57108c8b18c7732e78a43c5d

 

Orgeneral Akar’ın emriyle yeni tasarlanan kamuflaj üniformalarıyla ilgili çalışmalara devam ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında yeni kamuflaj üniformalar TSK’ da kullanılmaya başlanacak.