Ticaret Hukuku ve Turizm Hukuku alanlarında çalışmalarını sürdüren Avukat Beyza Sındıraç, mesleki tecrübelerini siyaset alanında aktarmaya devam ediyor. Açıklamalarda bulunan Sındıraç, “Başarının anahtarı çok çalışmak” dedi.

Hukukçu kimliği ile arabuluculuk ve kadın haklarına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Sındıraç, avukatlık deneyimlerini, çalışmalarını ve siyaset ile ilgili düşüncelerini anlattı.

“Ülkemizde sürdürülmesi gerçekten zor”

Avukat Beyza Sındıraç, “Hacettepe Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar bölümünün ardından Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Ardından ünlü hukuk adamı Burhan Apaydın’la çalışmaya başladı. Bu benim için çok büyük bir şanstı. Kendisi Adnan Menderes’in de avukatıydı. Burhan Bey’in Adnan Menderes ile ilgili basında da çıkmamış birçok anıyı net bir ağızdan duyma şansım oldu. Burhan Bey ile Ağız Ceza Hukuku alanında çalışmalarımıza devam ediyorduk. Ağır ceza hala sevdiğim bir alan ama bir kadın için ülkemizde sürdürülmesi gerçekten zor” dedi.

“Siyasetin içinde olmak için mücadele ediyoruz”

Kadınların siyasetteki yeri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sındıraç, “Politikaya atılmış olmak ve gerçekten ülkem adına bir şeyler yapabilmek noktasında şu anda hem kadınları teşvik ediyorum hem de onları daha fazla yüreklendirmeye çalışıyorum. Çünkü hepimizde öğrenilmiş çaresizlik var. Kadınlar olarak yine bir şekilde siyasetin içinde olmak için mücadele ediyoruz. Ben de bu oluşumların içerisindeyim. Ama daha da fazla olmamız gerekiyor. Bunun için ben bir öneride bulunmuştum; her partiye belli bir sayıda kadın milletvekili çıkartma kotası konulsun ki o kota olduğu zaman zaten mecburiyetten kadınlara da cesaret gelebilir ve siyasette daha fazla yer alabilirler” ifadelerini kullandı.

“Kadınlar siyasette daha iyi noktalara gelecek”

Sındıraç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülke bazındaki her türlü kanunda ve kararda Türk kadınının ön planda olmasını istiyorum. Ne olursa olsun evi çekip çeviren her zaman kadındır. Kadın erkek eşittir cümlesini ben farklı değerlendiriyorum. Belki fiziksel olarak olamayabiliriz ama haklar noktasında eşitliğe çok inanıyorum. Hatta kadınların analitik düşünme noktasında çok daha önde olduğunu düşünüyorum. O yüzden kadınlar hukukta ve siyasette daha aktif olursa ülkemizin çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum.”

“Başarının anahtarı çok çalışmaktır”

“Başarının anahtarı çok çalışmaktır” diyen Sındıraç, “Ama kapıların açılmasını sağlayan da doğru zamanda doğru yerde doğru insanla karşılaşmaktır. Allah hepimizi doğru insanlarla karşılaştırsın. Çok sevdiğim bir hikaye var; kurbağalar duvara tırmanmaya başlamışlar ve en son zirveye çıkacaklarmış. Aşağıdaki kurbağalar, yukarıdakiler kesinlikle zirveye ulaşamazsınız, düşersiniz demişler. Hepsi düşmüş ama bir tek kurbağa zirveye çıkmış. Öğrenmişler ki o kurbağa sağırmış... Eğer sağır olabilirsen zirveye tırmanırsın” diye konuştu.

SARIYER POSTA