"LAF ÜRETENİN DEĞİL, İŞ YAPANIN YANINDA YER ALACAĞIZ"

Sarıyer'in en büyük ve aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan Sarıyer Sivaslılar Derneği(SASİDER), olağan genel kurulunu üyelerinin katılımıyla Korupark İstanbul tesislerinde gerçekleştirdi.

Divan Kurulunun Hilmi Kılıç, Turan Durbaba Öztürk ve Dilek Bozkaya'dan oluştuğu kongrede, mevcut Başkan Ali Genç üyelerin oybirliği ile yeniden başkan seçildi.

"GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ"

Kongrede konuşan SASİDER Başkanı Ali Genç, "Genel kurulumuz, Sivas'ımıza, Sivaslı hemşerilerimize ve Sarıyer'imize hayırlı uğurlu olsun. Yüksek katılımınızdan ve bizlere göstermiş olduğunuz teveccühten dolayı sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. Güveninize layık olabilmek için ekibimle birlikte gece gündüz çalışacağız. Sarıyer'de Sivaslılar olarak ve Sarıyer'in en büyük STK'sı olarak hemşerilerimizin ve kıymetli Sarıyerlilerin yanında, her zamankinden daha büyük bir azim ve kararlılık içerisinde durmaya devam edeceğiz. Sivaslıların ve güzel Sarıyer'imizin menfaatleri için elimizi değil, gövdemizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Daha çok inisiyatif alacak ve daha çok çalışacağız. Haksızlıkların ve adaletsizliklerin karşısında halkımızdan aldığımız gücümüzle, çelikten set olacağız. Sarıyer'in ve Sarıyer'de yaşayan saygıdeğer halkımızın sorunlarıyla hemhal olmayanların yanında değil karşısında olacağız" ifadelerini kullandı.

"LAF ÜRETENİN DEĞİL, İŞ YAPANIN YANINDA YER ALACAĞIZ"

Siyasetin hizmet etmek için bir araç olması gerektiğini vurgulayan Genç, "Bizler SASİDER ailesi olarak partiler üstü duruşumuzu sergilemeye devam ederken, çeşitli partilerde görev almak isteyen hemşerilerimizi eskiden olduğundan daha güçlü bir şekilde destekleyeceğiz. Siyaseti amaç değil, hedefe, hizmete giden yolda bir araç olarak görüyoruz. Laf üretenin değil, iş yapanın yanında yer alacağız ve bütün gücümüzde kendilerine destek olacağız. Bugün buraya bu denli yoğun katılımın olması bizlere ayrı bir güç ve kuvvet verdi. Ancak pandemi sebebiyle üyelerimizin dışında misafir kabul edemeyişimizin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Üstlenmiş olduğumuz bu görevi Allah'ın izniyle başarıyla yürüteceğimize olan  inancımızı daha da arttırdı. Anladım ki: yolu doğru olanın yükü ağır olmazmış. Dernek yönetim kurulu listemizi yaparken çok ince eledik, sık dokuduk. Ve bu güzel kadroyu meydana getirdik" diye konuştu.

"KÜLTÜR BİR TOPLUMUN GELECEĞİNE YÖN VEREN KILAVUZUDUR"

Genç, "Sevgili gençler; dernek adı altında yapılan tüm uğraşların amaçlarından birisi de, sizlerin toplum içinde gelecekte daha güçlü ve söz sahibi bireyler olmanız, yönetilen değil yöneten olmanızdır. Sizlerin içinde olmadığı bir dernek balsız bal kovanına benzer. Sizler okuyup doktor olabilirsiniz, avukat alabilirsiniz, iş adamı yada siyasette önemli bir yerde olabilirsiniz. Eğer geçmişinizle kopuk olursanız, geleceğe doğru bakamazsınız ve bu kültürü de geleceğe taşımanız imkansız olur. Kültür bir toplumun geçmişle olan bağı, geleceğe yön veren kılavuzudur. Toplumun temel direği kadınlarımıza da seslenmek istiyorum. Dünyada kadınlarını dışlayarak, refah seviyesini yükselten, kalkınmasını sağlayan toplumlarla karşılaşmak mümkün değildir. Kadını sosyal hayatın içinden alarak eve kapatan toplumların halinin içler acısı olduğunu hepimiz görmekteyiz. Bu nedenle biz kadınlarımızı hep yanımızda görmek istiyoruz. Onların inceliğinden, zarafetinden, nazikliğinden, hoşgörüsünden, analık duygusunun verdiği sevgisinden yararlanmak istiyoruz. Sizleri bu duygu ve düşüncelerle en kalbi hissiyatımla selamlıyor, geleceğin geçmişten daha aydınlık olmasını yüce Allah'tan diliyor, kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum sağ olun var olun" dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ