Sadece vücudun değil zihnin de gelişmesine yardımcı olan yoga Sarıyerli çocukların yeni gözde sporu oldu. Şarkı ve masal ile yapılan yoga derslerinde çocuklar, hem enerjisini atıyor hem de doğru nefes alma tekniklerini öğrenerek fiziksel, ruhsal, sosyal gelişimlerine katkı sağlıyor.

Çocukların daha enerjik, daha sağlıklı ve daha sosyal birer yetişkin olabilmesi için sporun önemi oldukça büyük! Sporun bir yaşam biçimine dönüşebilmesi için ise 0-5 yaşlar arasında bu alışkanlığın kazandırılması ve fiziksel olarak hazırlanma gerekir. Geleceğin mimarlarının çocuklar olduğu bilinci ile çalışmalarını sürdüren Sarıyer Belediyesi işte bu doğrultuda yeni bir projeye daha imza attı. Eğitimin yanı sıra çocukların spor ve sanatla da iç içe olmasını sağlamak amacıyla Sarıyer Belediyesi Gündüz Bakımevleri’nde yoga dersleri başladı. Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sunma amacıyla Eğitmen Maral Gözetir eşliğinde yapılan yoga eğitimi ile minikler sporun en eğlenceli haliyle haftada bir gün buluşuyor.

Yoga branş dersi olacak 

“Ağaç yaşken eğilir” mottosuyla Sarıyer Gündüz Bakımevleri’nde başlatılan çocuk yogasında amaçlanan yetişkin yogasında olduğu gibi beden, akıl, ruh uyumunu dengelemek ve çocuğun bu denge ile yaşamına devam etmesini sağlamak. Sarıyer genelinde altı şubesi bulunan, jimnastik, beceri koordinasyon, halk oyunları ve yaratıcı drama dersleri verilen gündüz bakımevlerinde bundan böyle çocuklar için yoga dersleri de verilecek. İlk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kapılarını açan Derbent Sümeyye Boyacı Gündüz Bakımevi’nde başlayan yoga dersi tüm şubelerde devam edecek.

"Akıl gibi, bedene de esnekliği öğretir"

Yoganın küçük yaştaki çocuklarda enerjilerini doğru yöne kanalize etmelerini sağladığını söyleyen Eğitmen Maral Gözetir yoganın faydalarından şöyle bahsetti; “Çocukların enerjileri sınırsız hem şimdi hem de ergenlikte bu enerji yönlendirilmesi kesinlikler doğru yönlere yapılmalıdır. Yoga çocuklarımıza fiziksel açıdan tam sağlık sağlar. Stresle ilgili birçok rahatsızlığı tedavi ederken aynı zamanda, erken yaşta başlanan yoga astım, uykusuzluk, sindirim problemleri, hiperaktivite, öğrenim güçlükleri gibi tıbbi durumlar içinde engelleyicidir.Akıl gibi, bedene de esnekliği öğretir. Güç, esneklik ve koordinasyon becerileri sağlayarak, spor ve diğer fiziksel faaliyetler sırasında incinmeyi engeller. Çocuk kuvvetliyse denge ve esneklik kazandırır, zaten denge ve esnekliğe sahipse, ona kuvvet kazandırır. Sosyal gelişimleri açısından baktığımızda ise kendileri ve çevreleri için farkındalık geliştirmeyi, kendilerini incelemeyi ve keşfetmeyi öğrenirler. Sevgi, öz saygı ve başkalarına saygıyı temel alan, verimli, yapıcı bir hayat için araçları öğretir”