Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları, kadına yönelik her gün artan şiddeti kınamak ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü'nde belediye binası önünde toplanarak, tepkilerini dile getirdiler.

Türkiye’nin adeta kanayan yarası olan ‘kadına şiddet’e bir tepki de Sarıyer’den geldi. Ülke genelinde kadına şiddete ilişkin çok sayıda etkinlik düzenlenirken, Sarıyer Belediyesi’nin kadın çalışanları da anlamlı bir yürüyüş düzenledi. Protesto yürüyüşüne; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye başkan yardımcıları, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, Sarıyer Belediyesi birim müdürleri, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç ve belediye çalışanları katıldı.

“ŞİDDETE KARŞI SESSİZ KALMAMALIYIZ”

Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası önünde toplanan kadınlar, burada bir süre slogan attılar. Yürüyüş öncesi bir konuşa yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Siz kadınların bu konuda daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Fakat tek taraflı slogan doğru değil. ‘Erkek şiddetine son’ sloganına tamamen katılmak ile birlikte bazı alanlarda yaşanan kadın şiddetinin de sona ermesi gerekiyor. Bizler şiddetin her türlüsüne, nerede olursa olsun karşı çıkmalıyız. Tabi bu şiddetin neden ortaya çıktığına ilişkin olayın temeline de bakmak gerekir. Sadece ‘Kadın öldürülüyor, biz yaşamak istiyoruz’ değil, kadının neden öldürüldüğüne de bakmak gerekiyor. Kızılderililerin çok güzel bir sözü var. ‘Önden gitmemi isteme liderlik yapamayabilirim, arkadan gelmemi isteme takip edemeyebilirim. Gel beraber yürüyelim eşit olalım.’ Önemli olan eşit yürümek. Her alanda birliktelik sağlandığında bu tür olayların olmayacağını bilmek lazım. ‘Kadın çalışamadığında bile evi geçindirmek zorunda’ düşüncesinin yıkılması lazım. Evde kim çalışıyorsa ailesini geçindirme görevi ondadır. Ayrıca kadına şiddet ile ilgili konuda sessiz kalmamalıyız. Sadece ailemizde veya çevremizde olanlara değil, dünyanın öbür ucundaki şiddete de karşı olmalıyız. Bugün buradaki çabanızın ses getirmesini ve kadına şiddet ile ilgili çözüm olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

ELLERİNDE DÖVİZLER İLE YÜRÜDÜLER

Başkan Şükrü Genç’in konuşmasının ardından katılımcılar ellerindeki dövizler ile slogan atarak, Büyükdere Caddesi üzerindeki üstgeçide yürüdüler. Yoldan geçen araçlar ise korna çalarak, yürüyüşe destek verdiler. Kadına şiddeti sloganlar ve ıslıklar ile protesto eden kadınlar, üstgeçide pankart astıktan sonra dağıldılar.

SARIYER POSTA