Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılsonu verilerine göre 342 bin 503 nüfusa sahip olan Sarıyer’de araç muayene istasyonunun bulunmaması araba sahiplerini zor durumda bırakıyor.

TÜİK, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarına göre Türkiye'de 25 ilden daha kalabalık olan Sarıyer’de binlerce araç bulunmasına rağmen araç muayene istasyonunun olmaması tepkilere neden oluyor.

SARIYER’DE NEDEN YOK?

İlçe sınırları içerisinde 8 tane üniversite bulunan, Türkiye’nin ve dünyanın önemli kurum ve finans kuruluşlarını barındıran Sarıyer’in mesai saatleri içerisinde nüfusunun 400 bin civarında olduğu tahmin edilirken, araç sayısının ise yüz binlere ulaştığı tahmin ediliyor. Vatandaş ise soruyor “Sarıyer’de neden araç muayene istasyonu yok?”

VATANDAŞ MUAYENE İSTASYONU İSTİYOR

Özellikle Şehit Mithat Yılmaz Caddesi, Hacıosman mevki ve Maslak bölgelerinde yoğun trafiğin yaşandığı Sarıyer’de araç sayısı yüzbinleri bulurken, arabasının bakımını yaptırmak isteyen vatandaşlar, muayene için uzak bölgelere gitmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Araç sahipleri, Sarıyer’in belli bölgelerine muayene istasyonlarının yapılmasını istiyor.

SARIYER POSTA