Sarıyer Belediyesi tarafından girişimci kadınlara destek olmak için kurulan Mikrokredi Merkezi üyesi kadınlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla el emeği göz nuru ürünlerini kermeste sergiliyor.

Sarıyer Merkez’deki organik ürün pazarı alanında yapılan kermeste 60 stant yer alıyor. Kermes, 23 Kasım Cumartesi gününe kadar saat 10.00 ile 18.00 saatleri arasında Sarıyerlileri ağırlayacak.

BORÇ ÖDERKEN BİRİKİM YAPIYORLAR

Kermeste buluşan Sarıyerli kadınlar, ürettikleri ürünleri satışa çıkarmanın haklı gururunu yaşıyor. Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediyesi Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mikrokredi Şube Müdürü Asuman Kurt Karataş, “Sarıyerli kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirerek, gelir getirici faaliyetlerde bulunuyorlar. Mikrokredi kapsamında Sarıyer Belediyesi’nden yaklaşık bin lira kredi alıyorlar. Bu miktarı alan girişimci kadın haftada 30 lira geri ödeme yapıyor. 30 liranın 25 lirasını borcundan düşerken, kalan 5 lirası da kumbarasında birikiyor. Bu sayede satış ile kazanç elde ederken hem borcunu ödüyorlar hem de birikim yapmış oluyorlar. Şuan da 300 üyemiz var ancak geçiş yılları da ele alırsak binin üzerinde kadın girişimciye ulaştık” ifadelerini kullandı.

“KADINLAR BİRBİRİNE KEFİL OLMALI”

Krediden yararlanmak isteyen kadınlara önemli bilgiler veren Karataş, “Mikrokrediden faydalanmak isteyen kadınlar 5 kişilik bir grup oluşturmaları gerekiyor. Bireysel kredi kesinlikle verilmiyor. Aynı zamanda kadınların birbirlerine kefil olması gerekiyor ve mutlaka gelir getirici bir faaliyette bulunmalı lazım. Bize başvurup gerekli bilgileri verdikten sonra girişlerini yapıyoruz. Eğer başvuru onaylanırsa krediyi kullanıyorlar” dedi.

“KADINLAR BURADAN MUTLU AYRILIYORLAR”

“Bizim yaptığımız iş biraz da kadınlara psikolojik destek görevi görüyor” diyen Karataş, “Kermese katılan ve kazanç elde eden kadınlar buradan mutlu ayrılıyorlar. İletişim kurup yeni arkadaşlıklar ediniyorlar. Burası onlar için sosyalleşme alanı. En önemlisi de evde eşinden alışveriş için para alan kadınlar artık buna gerek duymuyor. Çünkü kendi paralarını kazanıyorlar. Doğal olarak özgüvenleri de artıyor” şeklinde konuştu.

“SARIYERLİLERİ KERMESİMİZE BEKLİYORUZ”

Karataş sözlerini şöyle sonlandırdı: “Mikrokredi Merkezi olarak belirli gün ve haftalarda kermesler düzenliyoruz. Sevgililer Günü ve Öğretmenler Günü bunlardan bazıları. Aralık ayında da Sarıyer Belediyesi hizmet katında yılbaşı kermesi yapacağız. Tüm Sarıyerlileri kermesimize bekliyoruz.”

SARIYER POSTA