Sarıyer’de bu yıl 7.’si düzenlenen yeni yıl yemeğinde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in misafiri olan ruhani liderler, konsoloslar, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim hep bir ağızdan ‘barış’ diledi.

Diplomatların, kanaat önderlerinin, akademisyenlerin yoğun katılım gösterdiği davete; Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Caner Coşar, Sarıyer Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Aygün, KKTC Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, Cem Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Döner, Türkiye Hahambaşı Rav İsak Haleva, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, Türkiye Ermeniler Patrikliği Başrahip Tatul Anuşyan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Daimi Genel Sekreteri Büyükelçi Michael B. Christides, MEF Üniversitesi Rektörü Dr. Muhammed Şahin, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, belediye başkan yardımcıları, iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Grand Tarabya Oteli’nde gerçekleşen yemek, Sarıyer tanıtım filmiyle başladı. Gecede konuşma yapan davetliler, barış dileklerini Sarıyer’den tüm dünyaya duyurdu. Konuşmaların ardından Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte yeni yıl pastasını kesen konuklar, müzik dinletisiyle geceyi noktaladı.

“Hoşgörü kenti Sarıyer”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’in hoşgörü kenti olduğunu belirterek “Bu akşam buluştuğumuz sofralar, birlik ve beraberliğimizin güzel bir örneğini daha oluşturuyor. Katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyor, 2019 yılının tüm dünyaya, ölüm değil kardeşçe yaşam, barut değil çiçek kokuları getirdiği bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

“Adalet ve eşitlik sağlanmalı”

Barışın ancak adaletle sağlanabileceğini vurgulayan Genç, “Bugün dünyanın dört bir yanında acılar sürüyor. İnsanoğlu 21. yüzyılda hala şiddet kullanarak birbirine üstünlük sağlamaya çalışıyor. Komşumuz Suriye’de yaşanan dram devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz yeni yıl yemeklerinde de ısrarla vurguladığımız bu sorun, her geçen yıl daha da derinleşiyor. Siyasi yönden ayrıntılı analizleri yapılan bu konunun üzerinde aynı yoğunlukla durulmadığı asıl can yakıcı tarafı insani boyutudur. Terör saldırıları, savaşlar, yoksulluklar, katliamlar, krizler… İnsanlığın var olduğu günden bu yana ulaşmak istediği iki temel unsur olan adalet ve eşitliğin sağlanması ile son bulabilir. Barış, sevgi, dostluk, hoşgörü ve birliktelik ancak ve ancak eşitlik ve adaletin üstünde yükselebilirler” diyerek konuşmasını Yaşar Kemal’in şiiriyle sonlandırdı.

“Birlikteliğimiz çok anlamlı”

Yemeğe katılarak barış dileklerini ileten Patrik I. Bartholomeos, “Dinsel ve mezhepsel farklılıkların gerekçe gibi gösterilmeye çalışıldığı dönemde bizlerin buradaki birlikteliği, karşılıklı sevgi ve saygısı anlamlı bir duruştur. 2019 yılının dünyada barışın hakim olduğu, savaşlar yüzünden evinden ve ülkesinden olan milyonlarca mültecilerin sorunlarının çözüldüğü bereketli bir yıl olması dileğiyle” ifadelerini kullandı.

“Savaşların sona erdiği bir yıl olsun”

2019 yılında tüm olumsuzlukların geride kalması temennisinde bulunan Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “İç savaşların devam ettiğine maalesef şahitlik ediyoruz. Sınır ötesindeki olumsuzluk ülkemizi de etkiliyor. 2019 yılının bütün dünya üzerindeki savaşların sona erdiği bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.