Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’ın girişimleri ve İmar Barışı alt yapısını hazırlayan teknik ekibinin çalışmalarıyla tapularına kavuşan İstinye Mahallesi’ndeki 50 binadan hak sahibi 22 kişiye tapuları verildi. Törende bir hak sahibi, “CHP’liyim ama yanımızda olanların yanındayız” ifadelerini kullandı.

Sarıyer İstinye Mahallesi 388 Ada 44 parselde yaklaşık 30 yıldır çözülemeyen mülkiyet sorunlarına İBB Sarıyer İmar Barışı Ofisi’ne başvurduktan sonra çözüm bulan 22 hak sahibi daha tapularına kavuştu. İBB Sarıyer Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tapu dağıtım törenine hak sahipleri ve yakınlarının yanı sıra, AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu, İmar Barışı Sarıyer Koordinatörü Saim Kadıoğlu ile davetliler katıldı.

“30 yıllık sorunu Salih Bayraktar çözdü”

Törende hak sahipleri adına bir konuşma yapan Yavuz Demirci, 50’yi aşkın binadaki 200 dairede ikamet eden yaklaşık bin kişiyi ilgilendiren problemin çözümü için 30 yılı aşkın süredir mücadele ettiklerini anlattı. Sarıyer Belediyesi’ne defalarca müracaat etmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını kaydeden Demirci şunları söyledi: “İmar Barışı Kanunu’nun çıkması üzerine İmar Barışı Ofisi’ne başvurduk. Ancak tapumuz olmadığı ve binalarımızın bulunduğu parselin başkası üzerine kayıtlı olması nedeniyle yasadan yararlanamayacağımızı öğrendik. Bunun üzerine İmar Barışı yasasını projelendirerek Ankara’ya götüren Salih Bayraktar ile görüştük ve akabinde teknik ekibiyle toplantılar yaptık. Salih başkan, Salih abimiz söz verdi ve sözünde durdu. Sonucunda Salih abinin binalarımızın bulunduğu arsanın tapu sahibi ile tapu takas formülü bulunarak tapularımıza kavuştuk. Salih Bayraktar’a çabaları için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“CHP üyesiyim ama yanımızda olanın yanında oluruz”

Törende tapusuna kavuşan ve söz alan mahalle sakinlerinden Sülübey Ulucan’ın, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi üyesiydim. Ancak Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar’a teşekkür ediyorum ve yanımızda olanın biz de yanında oluruz” şeklindeki sözleri dikkat çekti. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Cevahiroğlu da 5 senedir Salih Bayraktar’la birlikte çalıştıklarını belirterek, “Başkanımız ve yanında ona destek veren kardeşlerimiz, hükümetimiz, Büyük Şehir Belediyesi hep birlikte çalıştığı için güzel çözümleri gördük” dedi.

“Milletin duygularıyla oynanmamalı”

Ak Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar da törende yaptığı konuşmada mülkiyet meselesinin Sarıyerlilerin en önemli problemi olduğunu, 4 yıl üzerinde çalıştıkları İmar Barışı Yasası’yla bu problemin kalıcı olarak çözümüne imkan tanıdıklarını ifade etti. Konuşmasında 2009 seçimleri öncesi vatandaşa dağıtılan, dönemin CHP İBB Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve dönemin Sarıyer Belediyesi Başkan Adayı Şükrü Genç’in imzalarının bulunduğu ve üzerinde “üç ay sonra tapularınızı vereceğiz” yazan bir mektubu da gösteren Bayraktar, “Mülkiyet sorununu kullanıp vatandaşların duygularıyla oynayarak siyaset yapılmasına İmar Barışı Yasası ile son verdik” ifadelerini kullandı.

“1000 kişi huzurla uyuyacak”

İstinye Mahallesi’nde gerçekleştirilen tapu takas işlemi hakkında bilgi veren Sarıyer İmar Barışı Koordinatörü Saim Kadıoğlu da İstinye Mahallesi 388 Ada 44 parselde binaları bulunan ancak tapuları başka parselde olan vatandaşların İmar Barışı’ndan faydalanma talebi üzerine tapu takas işlemi gerçekleştirilmişti. Bu bölgede daha önce 1 Etap olarak 50 adet tapuyu hak sahiplerine dağıttık. Bugün 2. Etap tapuları olan 22 adet tapuyu hak sahiplerine verdik. İşlemleri devam eden 3. Etap 15 adet tapular ise yaklaşık 2 hafta sonra hak sahiplerine dağıtılacaktır.” dedi. Tören tapuların sahiplerine verilmesiyle sona erdi.