Doğal kaynakların giderek azaldığı ve dünyanın pek çok bölgesinde çevre kirliliğinin büyük sorun teşkil ettiği günümüzde, Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü çocuklar için hazırladığı bir programla kutladı. Doğa sevgisine ve korunmasına sanatla dikkat çekmek amacıyla Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda düzenlenen programda, doğanın ritmi fotoğraf sergisi ve giysilerden oluşan geri dönüşüm sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu. Etkinlikte TEMA Vakfı, TAP, DEHA, ÇEVKO gibi geri dönüşüm firmaları yer aldı. Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencilerinin dans gösterisiyle renklenen etkinlik, fidan dağıtımı ile son buldu.

Çevreci kamu binası

Çevre gününü sanatla bir araya getirerek farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinliğin açılış konuşmasını Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay yaptı. Çevre günü kutlamasının dünyanın ilk Breeam Sertifikalı, Yeşil Kamu binası olan Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda yapılmasının öneminden bahseden Atalay, "Binamız çevreci bir kamu binası. Kendi elektriğinin ve suyunun büyük bir bölümünü kendisi üretecek. Burayı görmenizi istedik” dedi.

"Doğa sevgisi küçük yaşta öğretilmeli"

 “Doğayı tahrip edecek davranışlara kayıtsız kalamayız” diyen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ali Güneş, çocuklara doğa sevgisinin küçük yaşlarda öğretilmesi gerektiğini vurguladı. Güneş, “Çocuklarımız bizim için çok değerli. Onlar geleceğe ışık tutanlar. Biz burada doğanın ne kadar güzel ve değerli olduğunu çocuklarımıza anlatmak istedik. Bu konuda okullarda yaptığımız bilgilendirme çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.  "Doğanın Ritmi" fotoğraf sergisiyle etkinlikte yer alan sanatçı Teberik Kölgeli ise “Doğa benim vazgeçilmezim. Doğaya verilen zarar, geleceğe verilen bir zarardır” diyerek, insanın doğanın bir parçası olduğunu belirtti.

Atık pil toplayan okullara ödül 

Atık pillerin toplanması konusundaki duyarlılığı arttırmak için Sarıyer’de devam eden “Okullarda Atık Pil Toplama Kampanyası” nda dereceye giren okullar ödüllerine kavuştu. Birincilik ödülünü alan Mehmet Akif İlkokulu 519,44 kg atık pil toplayarak rekor kırdı. Yarışmada ikinci Şehir Uğur Taşçı İlkokulu, üçüncü ise Süleyman Çelebi Ortaokulu oldu.