23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sarıyer’de bir hafta süren programlarla kutlandı.

Birbirinden farklı online etkinliklerin yanı sıra sahil hattından köyler bölgesine kadar uzanan araç konvoyu vatandaşlara bayram heyecanını yaşatırken, kutlamaların finalinde 9 ülke 6 şehirden canlı yayına bağlanan dünya çocukları Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Sarıyerlilere selamlarını iletti.

TBMM’nin açılışının 101. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sarıyer’de coşkuyla kutlandı. Çelenk sunma töreni ile başlayan etkinlikleri belediye araçlarının oluşturduğu 23 Nisan konvoyu takip etti. Tüm ilçeyi marşlarla dolaşan araçlara vatandaşlar da bayrak ve alkışlarla destek verdi. Bayram günü Sarıyer Belediye Başkanlığı koltuğunda ise sürpriz bir başkan vardı. Kazım Karabekir İlkokulu öğrencilerinden 9 yaşındaki Aslı Şengül, talimatlar vererek arkadaşlarına eğlenceli anlar yaşattı. Her sene dünyanın dört bir yanından gelerek ilçede karnaval havası estiren dünya çocukları ise bu kez canlı yayın ile Sarıyerlilerle buluştu.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konukları olarak duygularını ifade eden çocuklar Sarıyerlilerin bayramını kutladı. “Çocukların çığlıkları ile bugünü kutlardık” diyen Başkan Genç; “Bu coşkuyu çok özlemişiz. Bütün hissedenlerin bayramı kutlu olsun” dedi.

SARIYER POSTA GAZETESİ