Sarıyer Merkez'de başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlama etkinlikleri, Maslak 1453'te devam etti. Site içerisinde düzenlenen '30 Ağustos Zafer Bayramı Korteji'ne, 7'den 70'e çok sayıda vatandaş ellerindeki Türk Bayrakları ile katıldı.

Sarıyer Belediyesi ve Maslak 1453 yönetimi ile düzenlenen korteje; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Burak Kutluğ, Ağaoğlu Yönetim Hiz. A.Ş. ve Maslak 1453 Yönetim Hiz. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, Mert Ağaoğlu, Ayten Alpar, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Maslak Muhtarı Aslı Nalbant, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, Maslak 1453 sakinleri ve Sarıyerliler katıldı.

BANDO EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Maslak 1453'te faaliyet gösteren Dünya Çocuk Akademisi önünde başlayan korteje bando eşlik etti. Kortej renkli görüntülere sahne oldu. Birçok site sakini evlerinin pencere ve balkonlarından Türk Bayrağı ile bayram coşkusuna ortak oldu. Başkan Şükrü Genç ve Ali Ağaoğlu, site içerisinde bulunan Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN MİHENK TAŞLARINDAN BİR TANESİDİR"

Yürüyüş öncesi Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "30 Ağustos Zaferi, Türkiye Cumhuriyeti'nin mihenk taşlarından bir tanesidir. Türk Milleti olarak bizlere bu zaferi yaşatan ve bu cennet vatanı emanet eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Sarıyer Belediyesi ve Maslak 1453 işbirliği ile organize edilen bu etkinlik ile zaferimizin 99. yıl dönümünü hep birlikte kutladı. Emeği geçen başta Şükrü Genç Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ SIKI BİR ŞEKİLDE KORUMALIYIZ"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Maslak 1453, Sarıyer için çok önemli bir yere sahip. Yüz ölçümüne baktığımızda Anadolu'da birçok yerleşim yerinden daha büyük. Kutlama etkinliğimizi burada yapma kararı aldıktan sonra 'neden orada yapıyorsunuz?' sosyal medya üzerinden sorusu ile karşılaştık. Farkındaysanız Maslak 1453 ve çevre sitelerde binlerce insan yaşıyor. Onların da bu coşkuya ortak olma hakkı var. Bu coşkuyu onlara da ulaştırmak zorundayız. Bu kadar yatırımın olduğu ve dünyanın dört bir köşesinden insanların yaşadığı Maslak 1453'te hem bayrağımızı hem de bayramımızı göstermek istedik. Birlik ve beraberliğimizi sıkı bir şekilde korumalıyız. Bu sayede geçmiş dönemin özlemlerini daha çabuk yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

"ZAFER COŞKUSU 38 MAHALLEMİZDE DE YAŞANIYOR"

CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, "30 Ağustos, 99 yıl önce bugün Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve milletimizin bağımsızlık mücadelesi verdiği çok önemli bir zaferdir. Bu vatan uğruna savaşan, canını veren tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Bu tarz milli bayramları milletimiz büyük bir coşkuyla kutluyor. İstanbul'un 39 ilçesinde de kortejler yapılıyor. Sarıyer'de sabah 9'da başlayan resmi tören, gece saatlerine kadar sürüyor. CHP örgütü olarak yurttaşlarımıza Türk Bayrağı dağıtarak, coşkuya ortak olmalarını sağladık. İlçemizde zafer coşkusu 38 mahallemizde de yaşanıyor. Bu yıl da Maslak'ta bir etkinlik düzenleniyor" dedi.

BOZAN'DAN GENÇ VE AĞAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Ağaoğlu Anonim Şirketi ve Maslak 1453 Yönetim Hizmet Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bozan, "30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Maslak 1453'te kutlanmasından dolayı çok mutluyuz. Burası Türkiye'nin en önemli eserlerinden bir tanesi. Ayrıca Sarıyer'e de çok yakışıyor. Buradaki insanlarla bayram coşkusunu buluşturmak istedik. Bu kapsamda etkinliği burada düzenleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e ve bu eseri ortaya çıkaran Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Ali Ağaoğlu'na teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ