Sarıyer Şebinkarahisarlılar Derneği 4. Olağan Genel Kurulu Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Seçimli kongrede Ruşen Aydeniz yeniden başkanlığa seçildi.

Saygı duruşunun ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede; Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Sn. Mehmet Şimşek, Şebinkarahisar Vakfı Başkanı Avni İşcan, Sarıyer Giresunlular Derneği Başkanı Erkan Civak, Eyüp Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı Çetin Kurt, İSEDERİ Başkanı Mustafa Şeker, Sivas Karayün Köyü Derneği Başkanı Eyüp Kavak, İş Adamları Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Kılıç, Büyükdere Muhtarı Ali Yazıcı ve Sarıyer Şebinkarahisarlılar Derneği üyeleri yer aldı.

İmamoğlu ve Genç’ten kongreye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, kongreyi ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti. Burada kısa bir konuşma yapan İmamoğlu, “Giresun ilimizin çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve hemşeri derneği mevcut. Bu konuda oldukça aktif olduğunuzu biliyorum. Derneklerimiz kültürel çeşitliliğimizi ve zenginliklerimizi koruyan ve Türkiye geneline yayan oluşumlar olmalıdır. Eğer bu durum sadece lobiciliğe dönerse sorun yaratan bir kavrama da dönüşebilir. O yüzden derneklerin yönetimleri çok önemli. Ben başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Değerli derneğimizin kongresi hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Birlik ve beraberliğimiz devam edecek”

Kongrede konuşma yapan Sarıyer Şebinkarahisarlılar Derneği Başkanı Ruşen Aydeniz, “Bizler büyükşehirlerde yaşamanın getirmiş olduğu sorumlulukları yerine getirmek durumunda olan kurumlarız. Dolayısıyla derneğimizin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bu bağlamda hemşeri birlikteliğini sağlamakta ne kadar mühim olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Biz de Sarıyer’de yaşayan Şebinkarahisarlılar olarak günden güne sayımız artıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye devam edeceğiz. Bugün burada önemli bir kongreyi gerçekleştirmek için bir araya geldik. Şahsım ve ekibim adına hepinize hoş geldiniz diyor, kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İşte yeni yönetim kurulu listesi: