Türkiye genelinde etkili olan soğuk havaya karşı uyaran meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, “İstanbul’da sulu kar olacak ama soğuk hava var. Kalp hastaları, nefes darlığı olanlara ve bağışıklık sistemi düşük kişilere sağlık açısından olumsuz etkileri olacaktır. Bu havalar Kovid-19’dan daha tehlikeli" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin geneli soğuk havanın etkisi altına girdi. Yarından itibaren soğuk havanın kar yağışına dönüşeceğine dikkat çeken meteoroloji ve iklim uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Güven Özdemir, hava sıcaklıklarındaki ani düşüşlerin corona virüsten daha tehlikeli olduğu konusunda uyardı.

"Hava değişimleri kronik hastalıkları da tetikleyecektir"

Türkiye genelinde etkili olan soğuk havaya karşı uyaran Özdemir, “İstanbul’da sulu kar olacak ama soğuk hava var. Kalp hastaları, nefes darlığı olanlara ve bağışıklık sistemi düşük kişilere sağlık açısından olumsuz etkileri olacaktır. Bu havalar Kovid-19’dan daha tehlikeli. Kitle şeklinde hastalıkları artıracaktır. Bu olumsuzluklara sebep olduğu için ani hava değişimleri kronik hastalıkları da tetikleyecektir. Yaşlıların evden çıkmaması, trafiğe çıkılmaması lazım. Bu günleri bu şekilde geçirmemiz gerekiyor. Nisan ayından itibaren ılık ve güzel havalar bekliyoruz. Mart maalesef kapıdan baktırdı” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ