‘Dünya Kız Çocukları Günü’nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu, kız çocuklarının maruz kaldığı eşitsizliği engellemek adına yola çıktığı ‘Büyüt Hayalleri’ projesinin yeni adımını açıkladı. Fikir öncülüğünü yaptığı ‘İlham Veren Adımlar’ kitabının satış geliriyle ‘İstanbul Vakfı’ ile birlikte, 200 kız çocuğu için burs sağlanacak.

Beylikdüzü’nde, kadınların kendi emekleriyle yaptıkları ürünleri satışa çıkarttığı ‘Kadın Emeği Pazarı’nda kız çocuklarıyla ve kadınlarla bir araya gelen İmamoğlu, adil, eşit bir dünya mesajını iletti. ‘11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde, ‘İstanbul Vakfı’ ile birlikte bursu açıklamanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, “Bu bir başlangıç” diyerek ihtiyaç sahibi daha çok kız çocuklarına ulaşacaklarının sinyalini verdi.

Online başvuru başladı

İhtiyaç sahibi kız çocukları ve aileleri ‘İstanbul Vakfı’nın internet sitesi, www.istanbulvakfi.istanbul adresinden 11 Ekim-21 Ekim arasında başvurularını yapabilecek. Kadınların eğitimi, girişimciliği konusunda yaptıkları çalışmalarla öne çıkan ‘İstanbul Vakfı’ Başkanı Perihan Yücel, bursları kazananların Kasım ayında açıklanacağını belirterek şunları söyledi: "Öncelikle İstanbul’da ikamet etmek gerekiyor. İnternet sayfasındaki başvuru formumuzdaki bilgilerin eksiksiz tamamlanması önem taşıyor. Ailede yaşayan sayısı, ekonomik koşulları gibi durumlar değerlendirilirken, üniversiteli genç kızlarımızın devlet üniversitesinde okuduğunu beyan etmesi gerekiyor. Şehit ve gazilerimizin ailelerindeki kız çocuklarımız için de kontenjanımız olacak."

SARIYER POSTA