Kırklareli iç ısıtan insanların yanı sıra biri birinden farklı lezzetleri ile de ülkemize hitap etmeye devam ediyor. Mutfağı ile gastronomi ve ülke mutfağına çok farklı lezzetler sunması ile bilinen Kırklareli genel olarak kendi yöresine has malzemeler ile yemeklerini tüketiyor.

İçleri ısıtan lezzetleri, nice efsanelere göre geçmiş tarihlerden bu zamana kadar uzanmaya devam ediyor. Birçok tarih, olay, şahsiyete ev sahipliği yapan Kırklareli ve lezzetleri köklü kültürlerden getiriyor. Kırklareli yöresel lezzetleri ile sadece ülkemizin 81 iline değil farklı ülkelere kadar uzanmaya devam ediyor. Kırklareli meşhur yemekleri her zaman buralara kadar gelip de lezzetleri tatmayan insanların pişman olduğu kadar farklı hazlar bırakmaya devam ediyor.

Dillere destan yemekleri

Kırklareli dillere destan yemekleri ile her kesimden yörelere hitap etmeye devam ediyor. Bu yazımızda sizler için bu kadar geniş bir mutfak yelpazesi olan mutfağın 4 farklı yemeğini tanıtacağız.

Bereketli yapısıyla papara

Adı kadar kendisi de bir hayli farklı papara hem yapım kolaylığı hem de az malzemeden oluşması ile her evde rahat bir şekilde yapılmaya müsait olan lezzetlerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Et suyu ve ekmeğin birleşiminden kopup gelen bu lezzet adeta Rumeli’den bu süreçlere kadar yerini korumayı başaran lezzetlerden bir tanesi olmuştur.

Kırklareli usulü: Labada Borani

Eğer sizler de labadayı henüz duymadıysanız ve bir türlü denemek için fırsat bulamadıysanız tam da doğru adrestesiniz. Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi olan ıspanak ile yapılan borani bir de yoğurt ile bir araya gelince resmen yemelere doyamadığınız bir lezzet olmaya devam ediyor. Kırklareli yöresine ait olan bu lezzet adeta her damak tadına hitap edebilecek kadar özel bir lezzet olurken yapım kolaylığı ile de rahat bir şekilde her evde yerini alabiliyor.

Akıllara durgunluk veren: Labada Sarması

Akıllara durgunluk verecek kadar farklı lezzeti ve görünümü ile dikkatleri çeken labada sarması muska şekli ile adeta herkesin şaşkınlık içerisinde olmasına neden oluyor. Burgur ve pirinç ile aynı anda yapılan bu sarma herkesin doyumsuz anlar yaşamasına yardımcı oluyor. Damaklara şenlik veren bu lezzet midye modeli ile de yapımı ile herkese bir hayli kolaylık sunuyor. İç harcı adeta damaklara bayram havası verecek kadar farklı malzemelerden oluşarak il geneline iyi bir kültür kaymayı başarıyor.

Bağımlılık yapacak kadar farklı lezzeti olan: Manca

Manca adını ilk defa mı duyuyorsunuz? Meze ya da salata olarak masalarda yerini alan manca sadece bu ilde değil birçok ilde tercih edilen lezzetlerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Et, patlıcan, domates ve biber gibi birçok lezzetin bir araya gelmesi ile yapılan manca adeta akıllara durgunluk verecek kadar özel lezzeti ile bilinmeye devam ediyor. Sizler de Kırklareli yöresine uzanan lezzetlere ulaşmak istiyorsanız biri birinden farklı tatlar için http://tarifdefteri.net sayfasını takip edebilir, aradığınız her şeye erişebilirsiniz.