Sarıyer’in en eski ve en etkili derneklerinden biri olan Sarıyerliler Derneği, 26 Nisan Pazar günü 14. olağan kongresini gerçekleştirecek. Derneğin 23 yıldır başkanlığını yürüten Hayati Kaptanoğlu, seçim öncesi “Başkanlığı bırakma talebim var” diye konuştu.

Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile dikkatleri üzerine çeken Sarıyerliler Derneği, seçimli olağan kongreye gidiyor. Dernek Başkanı Hayati Kaptanoğlu, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nun sorularını yanıtladı.

DERNEK BAŞKANLIĞINI NEDEN BIRAKMAK İSTİYORSUNUZ?

Sarıyer’in en büyük STK’sı şuan da1995 yılında kurulan Sarıyerliler Derneği’dir. 23 yıldır dernek başkanı olarak görev yapıyorum. Artık bırakma talebim var. Bu bırakıp kaçma anlamına gelmesin. Ben 13 olağan genel kurul yaşadım. Derneği 5. yılında aldım. Bırakma talebim tamamen demokratik bir tavırdır. Bizim emeklerimizi daha ileriye götürecek birileri vardır. Onların önünü kesmemek lazım.

ŞUANA KADAR YAPTIĞINIZ ÇALIŞMALARI ANLATIR MISINIZ?

Benim karakterim bilinir. Kendimi övmem, popülizm yapmam. Ancak insan bazen yapılan hizmetlerin takdirini başkalarından duymak ister. 23 yılı dolu dolu geçirdik. Derneğe kurumsal bir kimlik kazandırdık. Derneği siyaset üstüne taşıyıp her partiden insanı yönetime aldık. Kendi siyasi bir kimliğimiz olmasına rağmen siyasi bir dernek olmadık. Her partiye meclis üyesi verdik. Belediye başkanları bile derneğimizi referans olarak kullandı. Bundan da rahatsız değiliz. Siyasi değiliz derken Atatürk’ü sevmek, Cumhuriyeti sevmek siyasilik ise evet biz bu konuda siyasiyiz. Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Derneğimiz başlangıçta marjinal bir dernek hüviyetindeydi. Tüzel anlamda Sarıyer’de doğmayı ve yaşamayı ön planda tutuyordu. Tüzük tadilatlarıyla her Sarıyerliye üye olma imkanı tanıdık. Sa-Der, son 15 yıldır kültür, sanat konularında kendini geliştirmiş ve kurumsallaştırdı. 1998 yılında Atatürk’ün çırçıra gelişini Çırçır Piknik Alanına bir abide dikerek Sarıyer değeri haline getirdik. Son 3 yıldır ekonomik şartlardan dolayı kutlama yapmıyoruz. 15 yıldır yaptığımız bu kutlamalar gelecekte yine yapılmalı ve unutturulmamalıdır. Kültürel anlamda 12 yıl Sarıyer takvimine bastırıp dağıttık. 23 yılda Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, bale, tiyatro, drama, resim dersleri, plates, zumba, latin dansı ve piyano kursları açtık. Yardımlaşma adına her Ramazan ayında en az bin çocuk giydirildi. Yetim çocuklarına süt dağıttık. Onlarca öğrenciye burs verdik. Tabi ki bu faaliyetlerin sürekliliği sağlanamıyor. Şuan da eğitimsel, sanatsal ve kültürel anlamda 6 faaliyetimiz var. Bütün bunları mikro bütçelerle ve gönüllü arkadaşlarımızla gerçekleştiriyoruz.

EN BÜYÜK HİZMETİNİZ NE OLDU?

Birçok hizmet yaptık ancak en büyüğü derneğin tapusunu almak oldu. O dönem benimle birlikte çalışan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve 23 yıllık süre boyunca birlikte görev yaptığım herkese teşekkür ediyorum.

ADAY OLMAK İSTEYENLERDEN BEKLENTİNİZ NEDİR?

Öncelikle aday olmak isteyen herkese saygı duyuyorum. Herkes aday olabilir. Kimsenin önünü kesmeye hakkım yok. Fakat onlar ile kongre öncesi göz göze gelmeliyim. Tanımadığımız birini zembille indiremeyiz. Bazı şartların oluşması gerekiyor. Bunun için kongre öncesi derneğin öncülerini toplayacağım. Bırakma talebimi onlara da bildireceğim. Kime bırakmam konusunu ise konuşacağız.

SARIYER POSTA