Kağıthaneli 6-16 yaş aralığındaki çocuk ve gençler, Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti'nde salıdan cumaya kadar haftanın dört günü 09.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz  buz pateni dersi alıyor.

Dört mevsim hizmet verecek şekilde tasarlanan Doğal Buz Pisti, toplam 205 metrekare pist alanına sahip. Başkan Mevlüt Öztekin'in 'Sporcuhane' projesi kapsamında hayata geçirdiği Kağıthane Belediyesi Doğal Buz Pisti'nde 120 öğrenci ders alıyor. Öğrenciler derslerde dengede durma, kondisyon sağlama ve paten kayma pratiği ediniyor.

Kağıthane madalyalar hedefliyor

Başkan Öztekin, Kağıthane Belediyesi'nin sporda ulaştığı ulusal ve uluslararası başarıların devamı olarak; buz pateninde de ileriki dönemde madalyalar hedeflediklerini söyledi. Tesise çocuklarıyla birlikte gelen aileler de verilen hizmetten memnun kalarak Başkan Öztekin'e teşekkür ettiler.

Çocuklar için oldukça faydalı

Buz pateninin özellikle çocuk gelişimine birçok faydası var. Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile kalp damar dolaşım sistemi güçleniyor. Yüksek kalori harcama özelliğinden dolayı buz pateni, obezite sorunu olan çocuklar için oldukça faydalı. Düzenli olarak yapılan buz pateni antrenmanları ile fiziksel dayanıklılık artıyor. Bu sayede çocuklar günlük hayatta daha zinde, daha hareketli, yüksek enerjili ve yorgunluğa karşı daha dirençli hale geliyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ