Kağıthane Belediyesi tarafından sokak hayvanları için "Can Dostlar Ofisi"nin temeli atıldı. Törende konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, "6 ay gibi bir sürede sokak hayvanlarımıza ev sahipliği yapacak" dedi.

Temel atma törenine; Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin'in yanı sıra, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Serkan Cantürk, MHP Kağıthane İlçe Başkanı Nafiz Küçük, Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Birçok sokak hayvanımıza ev sahipliği yapacak"

"Can Dostlar Ofisi"nin anlatıldığı tanıtım filminin davetlilere izletilmesinin ardından Mevlüt Öztekin bir konuşma yaptı. Öztekin, "4 Ekim Dünya Hayvanlarını Koruma Günü kutlu olsun. Sokak hayvanlarımız için çok özel bir mekan tasarlamış olduk. Burada toplam 20 dönüm alan içerisinde hem gezi alanları hem de yaklaşık 6 dönümlük bir alanda sokak hayvanlarımız için geçici barınma alanı oluşturulacak şekilde ameliyathanelerin de olduğu çok özel bir alanı yapmış olacağız. Bugün temelini atıyoruz, 6 ay gibi kısa bir sürede Kağıthane'deki, İstanbul'daki birçok sokak hayvanımıza ev sahipliği yapacak bir mekan olacak. Buradaki geçici barınma merkezinde de son teknoloji ürün ve ameliyathanelerle birlikte birçok hemşehrimizin buraya geleceğine inanıyorum. Burada tedavi edilen hayvanlar da tekrar sokaklarımızda caddelerimizde yaşamaya devam edecektir" dedi.

SARIYER POSTA