Kağıthane’nin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından yoğun bir çalışma yürütülüyor. İlçe, belediyenin son 8 ayda gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilçe adeta yeni baştan şekil alıyor.

Ana cadde ve ara yollarda asfaltlama, parke kaplama, yağmur suyu kanalı döşeme, perde duvar örümü, trafik akışını rahatlatmak için yol çizgileri çizimi, merdivenli yol yapımı, bina onarımı ve restorasyon çalışmalarından oluşan geniş kapsamlı çalışmalar dikkat çekiyor.

Altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin’nin göreve gelmesiyle 8 aylık süreçte yapılan çalışmalar, düzenlenen performans toplantısında ele alındı. Buna göre, Kağıthane Belediyesi 2019 Nisan ve Aralık ayları arası 8 aylık dönemde 8 bin 750 ton asfaltlama, 110 bin metre kare parke taşı kaplama, 10 sokağa merdivenli yol, 1.200 metre yağmur suyu kanalı döşeme ve tamirat, 600 metre perde duvar, merdivenli yollara 5 bin 440 metre demir korkuluk inşası çalışması yaptı.

Eğitime büyük önem veriliyor

Kağıthane’de üstyapı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. Kısa bir süre sonra Kağıthanelilerin hizmetine açılacak olan Maharetli Eller Çarşısı, Millet Kıraathanesi, Tarihi Saray Çamaşırhanesi Restorasyonu (Etkinlik mekanı olarak kullanılacak), Engelliler Gündüz Bakım Hizmet Merkezi, Çocuk Kütüphanesi ve Hasbahçe’nin ilçeye sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca Kağıthane Belediyesi ilçedeki 54 okulun bakım ve onarımları gerçekleştirirken, 45 okula boya yardımı yapıldı. Mabet yerlerinin bakım ve onarımları kapsamındaysa 17 cami ve 32 mescitte çalışmalar tamamlandı. Yayalaştırılmış Alışveriş Caddeleri projesi kapsamında Talatpaşa Mahallesi Aslangazi Caddesi ve Hamidiye Mahallesi Serdar Sokak’ta çalışmalar sürüyor.

SARIYER POSTA