Hayırsever İstanbullular, İstanbul Vakfı’na daha kolay bağışta bulunabilecek. Kentlinin yoğun olarak bulunduğu alanlara yerleştirilecek KİOSK’lardan; isteyenler 20 TL’lik bağış yapabilecek.

KİOSK cihazları belirlenen AVM, şehir hatları, toplu taşıma ve durak istasyonları, sosyal tesisler, Belturlar vb. alanlara konumlandırılacak. KİOSK sistemi üzerinden yapılacak yardımlar, İstanbul Vakfı’na ait banka hesabına doğrudan aktarılacak. Bağışlar, İstanbul Vakfı tarafından belirlenen muhtaç aileler ve özellikle kız çocuklarına eğitim bursu olarak verilecek.

İSBAK ve İstanbul Vakfı güçlerini birleştirdi

Projeye dair konuşan İSBAK AŞ Genel Müdürü Mesut Kızıl, projenin başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “İstanbulluların dayanışma ve yardımlaşma kültürüne odaklanan, vatandaşların gün içinde kolayca bağış yapabileceği fırsat alanları yaratan bir sistemi yaygınlaştırma amacındayız” dedi

"Bağış yapma imkanı bulacaklar"

İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel ise vatandaşların bağış yapabilmek için doğrudan Vakıf ile sıklıkla iletişime geçtiklerini, KİOSK’lar sayesinde hayırsever kişilerin kolaylıkla bağış yapma imkanı bulacağına inandığını dile getirdi.

SARIYER POSTA