İtalya Başbakanı Matteo Renzi, istifa mektubunu Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sunarak görevi bırakma kararı aldı.


İtalya'da geçen pazar yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan ve ardından istifa edeceğini açıklayan Renzi, bugün resmen görevi bıraktı. Akşam saatlerinde cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale’ye giden Renzi, burada 45 dakika kaldı. Renzi,  63. hükümetinin istifasını Cumhurbaşkanı Mattarella’ya sundu.


Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başbakan Matteo Renzi, bütçenin Senato’dan onay alarak yasalaşmasının ardından başkanlık ettiği hükümetin istifasını sundu." bilgisi verildi.


Cumhurbaşkanı Mattarella’nın, Renzi ve kabinesinden, yeni hükümet kurulana kadar görevi sürdürmesini istediği belirtilen açıklamada Cumhurbaşkanı'nın, yeni hükümet için siyasi istişareleri başlatacağı bildirildi.



AÇI LİSESİ’NİN KIZLARI BİRİNCİ OLDU!


PARTİSİNİN YÖNETİM KURULUNU TOPLADI


Renzi, istifasını sunmadan önce partisinin yönetim kurulunu topladı. Burada partililere seslenen Renzi, Demokrat Parti olarak seçimden korkmadıklarını söyleyerek, erken seçimden kaçınmayacakları mesajını verdi. Sosyal bloğu e-news’ta "Hoşçakalın" yazan Matteo Renzi, başbakanlığı halefine devretmeye hazır olduğunu ve şimdiden gelecek isme başarılar dilediğini belirtti.


Renzi, referandumda henüz resmi sonuçlar açıklanmadan net yenilgi aldığını kabul etmiş ve görevi bırakacağını açıklamıştı. İstifasını sunmak üzere önceki gün görüştüğü Cumhurbaşkanı Mattarella’dan bütçe yasasının Senato’dan onay almasına kadar beklemesi talebiyle karşılaşan Renzi, bu nedenle istifasını bir süre ertelemişti.






CUMHURİYET SAVCISI’NA SİLAHLI SALDIRI!