Meteoroloji'nin son dakika raporuna göre cuma gününden itibaren hava sıcaklıkları hızla düşecek ve pazar günü İstanbul ile birlikte Marmara Bölgesi'nin tamamında kar yağışı görülecek. Detaylar haberimizde...

Meteoroloji'nin orta ve uzun vadeli tahminlerinde cuma gününden itibaren hava sıcaklıklarının düşeceği ve 14 Şubat pazar günü İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin tamamında kar yağışı görüleceği duyuruldu.

Son yılların en soğuk ve karlı günleri

Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hava sisteminde anormal değişimler olmazsa son yılların en soğuk ve karlı günlerinin görülebileceğini açıkladı. Uçar mesajında, "Bu hafta sonundan itibaren ülkemizi etkisi altına alacak aşırı soğuk ve yağışlı sistem beklentilerimiz doğrultusunda gelişimine devam ediyor. Sistemde anormal değişimler olmazsa Marmara ve Karadeniz bölgesi bir hafta boyunca son yılların en soğuk ve karlı günlerini görebilir. Kuzey Batı bölgelerde Cuma gecesinden itibaren kuvvetli sıcaklık düşüşü (15 derece düşer), Marmara'da yağış az görünüyorsa, yağış olursa kar şeklinde olur" ifadelerine yer verdi.

SARIYER POSTA GAZETESİ