İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden, Türkiye'nin en güçlü kent içi raylı sistem işletmecisi Metro İstanbul, spora ve sporculara destek vermeye devam ediyor.

Türkiye’nin en güçlü isimleri yine Türkiye’nin en güçlü kent içi raylı sistemi olan İstanbul metrosunda yarışacak. Ekstrem belgesellerde görmeye alıştığımız yarışmanın bir benzeri İstanbul metrosunda sahnelenecek. Metro İstanbul çalışanlarından oluşan 5’er kişilik 9 takım arasında geçecek mücadelenin ardından profesyonel sporcular güç gösterisi yapacak.

46,9 ton ağırlığındaki tramvay aracı çekilecek

Metro İstanbul ve Türkiye Powerlifting, Strongman ve Streetworkout Federasyonu iş birliği ile düzenlenecek olan etkinlikte ilk olarak; Metro İstanbul çalışanlarından oluşan 5’er kişilik 9 takım arasında tren çekme yarışması yapılacak. Ardından Milli Sporcu Cenk Koçak ve profesyonel strongman sporcuları Bora Güner, Fatih Karaca, Gökhan Çiçek, Oktay Akay, Ozan Yaykır, Tuna Sivas ve Tuna Tavus yarışacak. Geçen yıl 33,5 ton ağırlığındaki treni çekmek için yapılan yarışma kapsamında bu yıl T5 Cibali-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattı’nda kullanılan 46,9 ton ağırlığındaki tramvay aracı çekilecek.

SARIYER POSTA