İSPARK, çevre dostu ve sağlıklı ulaşım aracı bisiklet kullanımını teşvik etmek ve binlerce kişiye bisiklet kullanmayı öğretmek amacıyla 'İsbike Bisiklet Okulu’nu' hizmete açıyor.

Bisikletin şehrin her noktasına kullanılması ve ulaşımdaki payının artması amacıyla büyük bir atılım başlatan İBB, bisiklet kültürünün geliştirilmesi vizyonu doğrultusunda her gün binlerce bisiklet severe hizmet veriyor. Bu doğrultuda İSPARK’ın İsbike akıllı bisikletleri de ulaşımın yeni aracı olurken, kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

10 bin kişiye sürüş eğitimi

İSPARK, hizmet verdiği İsbike akıllı bisiklet istasyonlarında her geçen gün kullanıcı sayısının artması ve ulaşımda bisikletin yaygınlaşmaya başlaması üzerine “İsbike Bisiklet Okulu’nu” kurarak sürdürülebilir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Bisiklet elçileri yetiştirmek üzere kadınların inisiyatif alarak oluşturduğu “Zincir Kıran Kadınlar” tarafından İsbike bisiklet eğitimine destek verilerek, bisiklet okulunda görev almak için belirlenen kriterlere göre özel olarak seçilen İSPARK personellerine teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitim seviyelerini başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını alan 25 kişilik bisiklet eğitmenleri, 3 ay boyunca 10 bin kişiye bisiklet kullanmayı öğretecek.

7’den 70’e bisiklet eğitimi 14 Haziran’da başlayacak

Eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını alan İSPARK eğitmenleri, Yenikapı ve Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda oluşturulan “İsbike Bisiklet Okulu” sürüş parkurunda çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kontrollü, dikkatli ve trafik kurallarına uygun bisiklet kullanmayı öğretecekler. 14 Haziran’da başlayacak eğitimlerin ilk etabı, 6 -12 yaş arası çocuklar, 12-16 yaş arası gençler ve 18 -70 yaş arası yetişkinleri kapsayacak ve 26 Eylül tarihine kadar devam edecek. Bisiklet sürüş eğitimi almak isteyenler https://bisikletokulu.isbike.istanbul/ adresinden başvuru yapacak. Tamamen ücretsiz olarak verilecek eğitim bir kişi için 4 saat sürecek. Uygulamalı olarak verilen eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları takdim edilecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ