Sarıyer İlçe Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Kadın ve Toplum” konulu konferans Sarıyer İBB Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Yusuf Acar, Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve çok sayıda Sarıyerli kadın katıldı.

Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin Topçuoğlu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu’nun açılış konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında, Hz. Muhammed’in (sav) kadına vermiş olduğu değerden ve kadınlarla Mescid-i Nebi’de geçen diyaloglarından, kadının camideki yerinden ve tarihten örnekler verdi.

“Kadın insandır, erkekler ise insanoğlu”

Etkinlikte konuşan Doç Dr. Yusuf Acar, “Kadın insandır, erkekler ise insanoğlu ” halk ozanının sözü ile başladığı konuşmasında, kadının cami ve toplumdaki yeri hakkında çeşitli örnekler verdi. Acar, bidat ve hurafenin kadınlar üzerinden daha çok yayıldığı, önce kadını eğitmenin gerekliliğini vurgularken, Kur’an ve sünnetten geniş örnekler ile günümüz değerlerini kıyasladı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı program sonunda katılımcılara “ Hakları ve saygınlığıyla İslam’da Kadın” adlı kitabını hediye ederken, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz da konuşmacılara çiçek takdim etti.