İBB, Ramazan ayının manevi atmosferini ve yardımseverliğini pandemi şartlarında yaşatacak hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Şehir genelinde iftar için her gün 20 bin kişilik sıcak yemek dağıtılacak.

İftara yetişemeyen yolcular için ise transfer noktalarında 20 bin kişilik kumanya ikram edilecek. Ramazan ayının kültürel lezzetlerini yansıtan konserler, Hacivatlı Karagöz’lü çocuk etkinlikleri ve sohbet programları da sosyal medyadan İstanbullularla buluşacak. Her gün metrobüs ve metro durakları, vapur iskeleleri, meydanlar gibi belirlenen 15 ana ulaşım noktasında, iftar için evine yetişemeyecek olan yolculara mobil büfeler ve belediye araçlarıyla 20 bin kişilik kumanya ikram edilecek. İBB’nin misafirhanelerinde kalan sağlık çalışanları ile emniyet birimlerinin talep edeceği iftar ve sahur malzemeleri de karşılanacak.

Kültürel etkinlikler sosyal medyadan yayınlanacak

İBB, pandemi koşulları nedeniyle Ramazan ayına yönelik kültürel etkinliklerini sosyal medya mecralarına taşıdı. Online Ramazan etkinliklerinin tamamı İBB ve Kültür AŞ sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. Ramazan ayı boyunca kültürel mirasımızı gözler önüne serecek ve bu ayın olmazsa olmaz lezzetlerini yansıtacak programlar, online olarak İstanbullularla buluşacak. Konserler ve çocuk etkinliklerinin yanı sıra sevilen ve alanında uzman isimlerle çeşitli sohbet programları gerçekleştirecek.

SARIYER POSTA GAZETESİ