Sarıyer Belediyesi son bir yılda, açılışını yaptığı 18 parkla birlikte ilçeye toplam 2 milyon 576 bin 2 metrekare park ve yeşil alan kazandırdı.Bu çalışmalar çocukların binalar arasında değil; kendilerine ait parklarda, doğanın içinde oyunlar oynayarak gelişmesine de katkı sağlıyor. Ağaçları, çocuk oyun alanları, havuzları, spor alanları, yemyeşil çimenleri ve yürüyüş yolları ile gürültüden uzak bu parklar, gün boyu dinlenmek, kitap okumak ya da spor yaparak vakit geçirmek isteyenlerin vazgeçilmezi haline geliyor. Stres, sıkıntı ve iş hayatının getirdiği tüm yorgunlukların unutualacağı en ideal Sarıyer parkları, belediye tarafından derlendi. 

Mangalın Sarıyer’deki tek adresi

İlk sıra Sarıyer’in manzarasıyla gelenleri kendisine hayran bırakan Çamlık Parkı’na verildi. Sarıyer’in mangal yakılabilen tek parkı olma özelliğini taşıyan Çamlık parkı, yeşil alan bakımından da oldukça zengin. Gün içerisinde Sarıyerlilerin uğrak yerlerinden biri haline gelen parkta oyun ve spor alanları ile yürüyüş parkuru yer alıyor. 

Denize karşı kitap

Park, adını Azerbaycan Devleti’nin kurucu lideri, siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlayan Haydar Aliyev’den alıyor. Aileler bir yandan yeşilin bir yandan deniz manzarasının tadını çıkarırken, çocuklar da doğanın içinde oyunlar oynayabiliyor. 

Manzaraya hayran kalacaksınız

Sarıyer Büyükdere’de bir yamaçta yer alan Hikmet Bayrak Muhtar Parkı, adını Büyükdere’nin sevilen eski bir muhtarından alıyor. Küçük ve sevimli bir park olan bu alanda, şehrin gürültüsünden kurtulup manzara eşliğinde dinlenebilirsiniz. İçinde bir basketbol sahası olan park spor yapmak isteyenlere de ev sahipliği yapıyor.
İstinye sahil parkı da manzara bakımından öne çıkan parklardan biri olarak sıralamada yerini alıyor. Denizden uzak kalamayanlar için, bire bir olan Tarabya Parkı da vatandaşları bekliyor. Adını meddah, sinema ve tiyatro sanatçısı Erol Günaydın’dan alan Yaşam Parkı ise Darüşşafaka’da yer alıyor. Doğanın içinde güzel bir şehir manzarasına sahip olan park, içerisinde Sarıyer Belediyesi’ne ait bir de Yaşam Evi bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif Ersoy’dan adını alan park, Sarıyer Merkez’de yer alıyor. Mehmet Akif Ersoy Parkı yeşillikler içindeki oyun alanlarıyla, şehrin içinde nefes almak isteyenlerin uğrak mekânı.