40’ı aşkın ülkeden gelen uzmanların katılımıyla gerçekleşen 18. Dünya Temiz Hava Kongresi, Sarıyer’de devam ediyor. 23 Eylül’de başlayan kongre, 27 Eylül Cuma günü sona erecek.

Sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erecek olan kongrede farklı enerji senaryoları, iklim değişikliği, hava kirliliği ve kontrolü alanında en son bilimsel gelişmeler uzmanlar tarafından yapılan sunumlarla ele alınıyor.

“HENÜZ YETERLİ İLGİYİ GÖRMEDİ”

Hava Kirliliğini Önleme ve Çevre Koruma Dernekleri Birliği ve Dünya Temiz Hava Kongresi Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik, “Hava kirliliğini azaltarak aynı zamanda iklim değişikliğine karşı da olumlu katkı sağlıyoruz. Bu yönde ortaya atılan tüm fikirlerin ışığında bu kongre gerçekten önemli sonuçlara ulaşma yolunda ilerliyor. Partikül kirliliği konusunda modern büyükşehirlerin tamamı elektrikli araçlara geçiyor artık. Dünya böyle bir gidiş içerisinde. Türkiye'de elektrikli araç henüz yeterli ilgiyi görmedi. Bunun artırılması lazım. Trafikte kirliliğin azaltılması, partikülden uzaklaşmak için elektrikli araçlara geçmemiz lazım. Bizim için önemli çıkış noktalarından biri bu” açıklamasında bulundu.

SARIYER POSTA