Diyetisyenler, beslenme ve diyetetik eğitimi almış ve her kişinin metabolizmasına göre beslenme programları hazırlayan kişilerdir. Aynı zamanda toplu yemek menülerinin sağlıklı bir şekilde oluşturulabilmesine de yardımcı olmak için çalışabilirler. Peki diyetisyenler ile ilgili iş olanağı nasıl? Detaylar haberimizde...

Sadece akademik bir kariyere sahip olan kişilerin diyetisyen olabilmesinin en önemli nedeni, hastaların yaşam standartlarını yükseltme aşamasında zaman zaman psikolojik durumlar ile de karşılaşabilme ihtimallerinin olmasıdır. Birçok sağlık alanında olduğu gibi farklı alanlarda da iş bulabilme şansına sahip olurlar. Genellikle özel hastanelerde ve kamuya bağlı olan kuruluşlarda görev yapan diyetisyenler, yeme-içme sektöründe de yer alabilir. Bununla birlikte diyetisyenler kendi kliniklerini de açabilir. Diyetisyen iş ilanları arasında adayların kendilerini geliştirebilmesine olanak sağlayan birçok farklı iş imkanı bulunur.

Diyetisyenlik ve şehir tercihi

Sıklıkla her aday bulunduğu ilde iş imkanı arasa da ilçelerde yaşamını sürdüren adaylar sıklıkla gelişmiş şehirleri tercih eder. Ağırlıklı olarak İzmir ve İstanbul’da oldukça geniş bir kitlenin ihtiyacını karşılayabilecek şekilde bulunan diyetisyen iş ilanları, geniş ölçüleri sayesinde adayların kariyerlerinde gelişme sağlayabilmesine imkan tanır. Bu mesleğe dayalı bir iş ilanı araması yaparken kariyerinizde olmak istediğiniz şehrin filtrelemesini yapabilirsiniz.

Diyetisyenin özellikleri

Hastalarını sağlıklı bir yaşama teşvik etmesi için empati duygularına sahip olması beklenen diyetisyenler için işverenler, adaylardan işin gerektirdiği özellikleri bulundurmasını isteyebilir. Bunlardan en önemlisi aktif bir dinleme özelliğine sahip olunmasıdır. Bununla birlikte genellikle işverenler ekip içerisinde uyum sağlayabilecek ve sağlıklı iletişim becerilerine sahip adayları öncelikli olarak tercih edebilir. Aynı zamanda kariyerinde yükselme göstermek isteyen adaylar, bilimsel çalışmaları sunan firmaları tercih edebilir. Genellikle özel hastaneler başta olmak üzere, uzun süreli bakım tesislerinde de diyetisyenlere ihtiyaç duyulur. Bunun yanı sıra kliniklerde ve diğer ilgili kurumlarda da diyetisyenler için birçok açık pozisyon bulunur. Profesyonel bir özgeçmişe sahip olan adaylar öncelikli olarak tercih edilebilir. Bu durum göz önünde bulundurularak diyetisyen iş ilanları arasından araştırma yapılması daha doğru olur.

SARIYER POSTA GAZETESİ