Deneyimli Gazeteci Uğur Dündar'ın, Türkiye'nin farklı noktalarında sunduğu 'Demokrasi Arenası' programının son durağı Sarıyer oldu.

Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programı; İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Mustafa Yazıcı, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, İYİ Parti ve CHP ilçe yöneticileri ile sınırlı sayıda vatandaş takip etti.

Programda ilginç anlar

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve TV Programcısı Metin Uca'nın konuk olduğu programda ilginç anlar da yaşandı. Konuk Metin Uca, programın reklam arasına gireceği esnada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göndermede bulunarak, "Reklama gitmeden küçük bir armağanım var" sözleriyle izleyicilere çay fırlattı.

"Bu hesap sorulacak"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Sayın Cumhurbaşkanın ruh hali önüne konulan anketlerin onu gerçekten 19 yıl boyunca ne büyük yanlışlar yaptığıyla ilgili ve toplumda kendisine yönelik bir güven, itibar, irtifa kaybı olduğunu tescil etmiş bu sözleriyle. Bununla beraber hiç şüphesiz iktidardan indiği vakit, biz böyle deyince hemen darbeci falan diyorlar. Erdoğan, korkma seni oradan CHP, İYİ Parti şu, bu başka güçler değil, aziz millet indirecek. Seni 19 yıl orada tutan millet indirecek. Çünkü bu sözler onun işareti. Erdoğan azmiyle yükseldi, hırsıyla batıyor. ‘Hırs başta karar eyleyince, akıl baştan firar eyler’ bu sözler bunun da yansıması. Fakat orada altı çizilmesi gereken iki şey var. Birincisi, biz bunların insafına kalırsak, şunu bilsin Sayın Erdoğan ve avanesi, 5’li çete dahil herkes şunu bilsin. Biz işimizi yapacağız. Sizden hesap soracak iki merci var. Birisi öbür dünyada Cenab-ı Allah, ikincisi senin çürüttüğün Türk yargısı… Bu hesap sorulacak" diye konuştu.

SARIYER POSTA