Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketinin izleri silinmeye çalışılıyor. BTP Kastamonu İl Başkanlığı da Bozkurt'taki afetzedelere yemek dağıtımı gerçekleştirerek, vatandaşlara yardımcı oluyor.

İlçede 11 Ağustos'ta şiddetli yağışların ardından yaşanan sel, can kayıplarının yanı sıra büyük çapta hasara yol açarak felakete dönüştü. Selden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesi için AFAD, UMKE, DSİ, Karayolları, Kastamonu İl Özel İdaresi, jandarma, emniyet, sahil güvenlik, belediye ekipleri ve ilgili birimlerce başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Çalışmalar aralıksız sürüyor

Bozkurt'ta iş makineleriyle selin getirdiklerinin ilçeden çıkarılması için uğraş verilirken, vatandaşlar da çalışmalara destek oluyor. Selde hasar gören binaların bazıları yıkıldı. Arama çalışmalarının da sürdüğü ilçede, ekipler, hava, kara ve denizden kayıpları arıyor. Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Kastamonu İl Başkanlığı da, Bozkurt'taki afet zedelere döner ekmek, ayran ve salata ikramında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da BTP'li hayırseverlere çalışmalarında başarılar diledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ