2021 yılına girilmesiyle beraber özellikle vergi ve harç tutarlarında yüzde 9,11 olarak belirlenen değerleme oranında artışa gidildi. Bu doğrultuda 2021 MTV ödeme ücretleri de yeniden düzenlendi. MTV ilk taksit ödemeleri başladı. Peki, 2021 MTV ödemeleri ne zaman bitiyor? Detaylar haberimizde...

Bir süredir araç sahipleri tarafından 2021 yılı için motorlu taşıtlar vergisi ne kadar sorusunun yanıtı araştırılıyordu. 2021 MTV ne kadar oldu sorusu cevap buldu. Yeni yılda, bazı vergi ve harç tutarlarında, yüzde 9,11 olarak belirlenen yeniden değerleme oranında artışa gidildi. İlk taksit ödemeleri ise başladı. İlk taksit ödemesinin 31 Ocak tarihine kadar yapılması gerekiyor.

Motorlu taşıtlar vergisinin ödemeleri başladı

Adlarına trafik şube veya bürolarına kayıt ve tescil edilmiş motorlu kara taşıtları bulunanlar ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne kayıt ve tescil edilmiş uçak ve helikopteri olanların motorlu taşıtlar vergisi ödemesi gerekiyor. Motorlu taşıtlar vergisi, taşıtların kayıt ve tescilinin yapıldığı yerin vergi dairesi tarafından her sene ocak ayında yıllık olarak tahakkuk ettiriliyor. Bu sene uygulanacak motorlu taşıtlar vergisine dair ödeme dönemi başladı.

2021 MTV ödemeleri ne zaman?

MTV ödemeleri ocak ve temmuz ayları olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. Bu sene Motorlu Taşıtlar Vergisi için yüzde 9.11 oranında artış yapıldı. MTV 2021 ilk taksiti 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren yatırılmaya başlandı. MTV Ocak ayı ödeme işlemleri 1 Ocak 2021 tarihinde başlarken ödeme süresi 31 Ocak 2021 tarihinde sona erecek. Temmuz ayında gerçekleştirilecek olan ikinci taksit ödemeleri ise 1 Temmuz 2021 ile 31 Temmuz 2021 tarihleri arasında olacak. Yeni taşıt alımında aracın, senenin ilk 6 aylık döneminde ve birinci taksitin ödenme süreci geçtikten sonra alınması durumunda ise birinci taksit bir ay içerisinde, ikinci taksit de temmuz ayında ödeniyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ