Yeni dönemde her gelir grubuna uygun nitelikli, özgün mimariye sahip, çevreci ve ulaşılabilir sosyal konut projelerine ağırlık veren İBB iştiraki KİPTAŞ, 2,5 yıl içinde 6 projenin temelini attı.

KİPTAŞ Genel Müdür Ali Kurt, başlanan bağımsız birim rakamının 2,5 yıl içerisinde toplam 4 bin 100’e ulaşacağını kaydetti.

"1 milyar TL borç yükü vardı"

Göreve başladıklarında ihaleye dahi giremeyecek bir şirket ile karşılaştıklarını belirten Kurt, Ağustos 2019’da şirketi devir aldıklarında kasada sadece 2 milyon TL bulunduğunu kaydetti.  Yazılmak üzere olan çekleri ve 177 milyon lirası bankalara kredi borcu olmak üzere, hemen ödenmesi gereken 1 milyar TL’nin üstünde borç tablosuyla karşılaştıklarını açıkladı.

"Arsalar yeşil alana çevrildi"

Yeni yönetiminin göreve gelir gelmez borç yükünden kurtulabilmek için yoğun mesai harcadığını aktaran Kurt, şirketin tarihinde ilk kez mülkiyetinde bulunan ve proje üretemeyeceği gayrimenkulleri satışını herkese açık müzayede ile gerçekleştirdiği söyledi. Bu arsaların İBB Meclisi tarafından yeşil alana çevrildiğini aktaran Kurt, şöyle devam etti: "Göreve gelen KİPTAŞ yeni yönetimi, önceki dönemde başlayan ancak teknik, hukuki ve finansal hiçbir problemi çözülmemiş, inşaatları durmuş 8 farklı bölgede 7 bin 815 bağımsız birimden oluşan projeleri devraldı. Tapusu olmayan, devlete 115 milyon lira borcu, aylık 1 milyon liranın üzerinde faiz ödemesi olan, hak sahiplerine aylık 1 milyon lira kira yardımı ödenen Zeytinburnu Locamahal Projesi bunlardan biri."

2 proje daha başlıyor

KİPTAŞ'ın eski dönemde yaptığı projelerin yüzde 90’ın üzerindeki kısmının İBB Meclisi'nce gerçekleştirilen imar hareketleri ile olduğunu aktaran Kurt, "Bugün ise yeni yönetim tarafından geçmişten gelen borçlar ödendi. Önceki yönetimden devir alınan 7 bölgede 7 bin 99 bağımsız birimden oluşan 7 proje tüm sorunlarından arındırıldı. KİPTAŞ yeni döneminde 6 farklı bölgede 3 bin 574 bağımsız birimden oluşan 6 projenin temelini attı. 2021 sonuna kadar sosyal konut projesi Tuzla Aydınlık Evler ve de uzun zamandır çözüm bekleyen Doğakent Sitesi'nin yerinde dönüşümü projelerine başlayacağız. Toplam 4 bin 100 bağımsız birimin temelini atmış olacağız" ifadelerini kullandı.

BİZİ TAKİP EDİN

Instagram: sariyerpostagazetesi

Twitter: sariyerposta