Son yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin en değerli ilçesi İstanbul’un Sarıyer ilçesi oldu. Sarıyer’de ortalama konut metrekare fiyatı 63 bin 45 TL.

Satılık konutta en çok değer artışının olduğu iller arasında yüzde 259 ile İstanbul ilk sıralarda yer alıyor. Kiralık konutta ise artış oranı son bir yılda yüzde 223. Endeksa tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin en değerli ilçesi Sarıyer oldu.

Araştırmaya göre, Türkiye'nin en değerli ikinci ilçesi ise Beşiktaş oldu. Beşiktaş’ta ortalama konut metrekare fiyatı 61 bin 503 TL. En değerli üçüncü ilçe ise İzmir'in Çeşme ilçesi oldu. Çeşme’de konut fiyatları son 1 yılda yüzde 147 arttı. Çeşme’de ortalama konut metrekare fiyatı 45 bin 247 TL. Çeşme'den sonra 'en değerli ilçe' Kadıköy oldu. Kadıköy'de ortalama metrekare fiyatı 4Beşinci sırada Bakırköy ilçesi var. Bakırköy'de ortalama metrekare fiyatı 44 bin 035 TL.4 bin 602 TL. Muğla'nın Bodrum ilçesi listede altıncı sırada. Bodrum'de metrekare fiyatı 43 bin 610 lira.

Sarıyer’den sonra Beykoz, 'en değerli ilçeler' sıralamasında yedinci sırada yer aldı. Beykoz'da metrekare fiyatı 37 bin 161 TL. Metrekare fiyatı 34 bin 341 lira olan Şişli ise listede sekizinci sırada. Listede dokuzuncu sırada İstanbul'un Adalar ilçesi yer alırken onuncu sırada ise Antalya'nın Kaş ilçesi var.