TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Belediye Gelirleri Kanunu'na eklenen yeni maddeyle iş yapma kolaylığı reformları kapsamında bir araya getirilen bazı inşaat izinleri prosedürlerine bağlı olarak harçların, bedel ve ücretlerin de yapı ruhsatı başvurusu ile bir  seferde ödenebilmesi hedefleniyor. Bu sayede, idari başvuru olarak birleştirilen süreçlerin arka planında var olan ödeme işlemlerinin tek seferde yapılabilmesi amaçlanıyor.

Vergisi borcu olan bina ve arazinin devir ve ferağı yapılmayacak

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Emlak Vergisi Kanunu'ndaki değişikliği ile tapu müdürlükleri, bina ve arazinin devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu ilgili belediyesi tarafından sağlanan sistem üzerinden elektronik ortamda sorgulayacak. Miras, mahkeme kararı, cebri icra, kamulaştırma halleri ile özel kanunlarda öngörülen diğer haller hariç emlak vergisi borcu bulunan bina ve arazinin devir ve ferağı yapılmayacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ