Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte Sarıyer'deki üniversiteleri kazanan öğrencilerin barınma telaşı başladı. Yüksek kira nedeniyle bazı aileler kayıttan vazgeçmeyi düşündüğü ifade edilirken, öğrenciler fahiş fiyat artışından şikayet ediyor.

Yüz yüze eğitime geçme kararının ardından derslerin başlamasına sayılı günler kala Sarıyer'de öğrenci hareketliliği artış gösterdi. Kayıt yaptırmak için ilçeye gelen öğrenciler kalacak yer bulmaya çalışıyor.

FİYATLARDA CİDDİ ARTIŞ MEYDANA GELDİ

Covid-19 pandemisi süreciyle beraber ülke genelinde olduğu gibi Sarıyer'de de konut kirası ve yurt fiyatlarında ciddi artış meydana geldi. Bütçelerine uygun kalacak yer bulamayan öğrenciler ve aileleri yapılan artışlara tepki gösterdi.

"HAKEM HEYETİNE BİLDİRSİNLER"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, ''Üşenmeyip hakem heyetine bildirsinler, çok sayıda mal sahibi bu konuda ceza aldı. Üniversiteler açıldı ancak yeniden bir kapanma yaşanması durumunda ne olacak? Sözleşme yapınca diyelim 1 ay sonra çıktınız, bütün seneyi ödemek zorunda kalmıyorsunuz. O durum kalktı. Mahkeme başvurunca bir inisiyatif belirleniyor. Bunu ilk kontratta belirtebilirsiniz. 1 ay öncesinden haber vermek koşuluyla kiracı istediği zaman çıkabilir maddesini ekleyebilirsiniz" dedi.

SARIYER POSTA