Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faiz oranlarında ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim uyguladı. Konutta 1 milyon TL'nin altındaki krediler için faiz oranı yüzde 1,29'a çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 2 puan indirimle yüzde 16'ya çekmesinden sonra, kamu bankaları da faizleri indirdi. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank, kredi faizlerinde ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişiklik gösteren oranlarda indirim uyguladı.

Konutta faiz yüzde 1,29'a çekildi

Kamu bankaları ihtiyaç ve taşıt kredi faiz oranlarında değişikliğe gitmezken; konut kredileri faizlerinde ise 26 Ekim 2021'den itibaren geçerli olacak şekilde 1 milyon Türk Lirası altındaki tutarlarda yüzde 1,29; 1 milyon Türk Lirası'nı aşan tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanması kararını verdi. Üç kamu bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamada; "Bankalarımız, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ülkemiz ekonomisinin ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya ve firmalarımızın yanında olmaya devam edecektir" denildi.

SARIYER POSTA