Faizsiz konut ve taşıt edindiren şirketlere yönelik yasal düzenlemenin Meclis'te komisyonlarda görüşülmesinden sonra gözler bu alanda faaliyet gösteren şirketlerde. 80’e yakın şirketin yer aldığı faizsiz konut sistemine ilişkin yasal düzenlemede sona gelindi. 100 milyon TL sermaye şartı ile merdiven altı şirketlerin kapanması bekleniyor.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, piyasada farklı büyüklükte 80'e yakın şirket ve 250 bin civarında katılımcı mevcut. Birçok şirketin sermayesi 4 bin lirayı bile geçmiyor. Düzenleme yasalaştıktan sonra, tasarruf finansman şirketlerinin asgari sermaye tutarı 100 milyon Türk Lirası olmak zorunda. Bu durumda sektörde sadece 10 firmanın kalabileceği bildiriliyor.

Şirketler birleşecek

Sektörün önde gelen oyuncuları oyuncuları yasal düzenlemenin etkilerini değerlendirdi. Fuzul Ev Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, "Düzenlemeden sonra sektörde kalan firma sayısı 10'u bulmaz Arkadaşından duyup gelen, özkaynağı olmayan merpen altı şubeler birer birer kapanacak" diye konuştu.  Şirket birleşmelerinin de gündeme geleceğini dile getiren Akbal, farklı alanlardan kurumsal şirketlerin de zaman içinde sisteme dahil olmasını beklediklerini söyledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ