İşsizliğin en büyük sorun olduğu günümüzde Sarıyer Belediyesi bünyesinde hizmet veren İŞKUR Birimi, iş arayan vatandaşların yönlendirmesini sağlarken, firmaların da personel ihtiyacını karşılıyor. Merkeze en fazla başvuru yapanlar ise gençler ve kadınlar.

 Sarıyer Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bağlı İŞKUR Birimi,iş arayan vatandaşlar ile personel ihtiyacı olan kurumlar arasında iletişim sağlayarak vatandaşın iş, kurumların da eleman ihtiyacını karşılıyor.Ana hizmet binası dördüncü katta bulunan İŞKUR’a başvuran Sarıyerlilerin Şişli’ye gitmesine gerek kalmadan işlemleri yapılıyor. Vatandaşın, özgeçmiş (CV) bilgileri alınıp, uygun iş pozisyonlarına yerleştirilmesi sağlanıyor.Kurum dışı işçi alımları için SARBEL üzerinden çıkan ilanlara başvuru yapılması gerekiyor. Mülakatların ardından uygun bulunması halinde çalışanlar işlere yerleştiriliyor. Gelen vatandaşlara bu konular hakkında da bilgi veriliyor. Bugüne kadar 5 bin 867 Sarıyerlinin iş sahibi olmasını sağlayan kuruma en çok kadınlar ve gençlerden başvuru geliyor.

sariyer-işkur

YENİ MEZUN İŞ, İŞVEREN İSE TECRÜBE ARIYOR

Sarıyer’de iş arayanların genelde kadınlar ve gençler olduğunu söyleyen İŞKUR Birim Yetkilisi Meryem Genç, “Özellikle yeni mezunlar iş arıyor. Fakat işverenler  tecrübeli çalışanlar arıyor. Yaş kriteri de konuluyor. Hem yeni mezun hem tecrübe hem de yaş kriteri bir arada olmuyor. Bir de 40 yaş üzeri vatandaşlarımız için iş bulmak zor olabiliyor. Çünkü firmalar talep etmiyor” dedi.

ÖNCE YÜZ YÜZE GÖRÜŞÜYORUZ

En fazla başvuruyu pandemi sürecinde aldıklarını ve firmaların daha çok kendi bölgesinde olan kişileri tercih ettiğinin altını çizen Genç, şunları söyledi; “Pandemi sürecinde işsizlik katlanarak karşımıza çıktı. Çok sayıda firma kapandı. Sarıyer, turizme yönelik işletmelerin yoğun olduğu bir bölge. Maalesef firmalar kapandıkça yönlendirme yapamadık.Sarıyer bölgesinde açılan bir firma merkezden değil de Sarıyer Belediyesi’nden işçi talebinde bulunuyor. Çünkü merkez İstanbul bölgesinden yönlendirme yapıyor. Biz önce kişilerle yüz yüze görüşüyoruz sonra yönlendirme yapıyoruz.”