Silence Istanbul Hotel & Convention Center'da düzenlenen organizasyonlara, Türkiye'nin 14 ilinden, Kuzey Kıbrıs'tan ve Avrupa'nın 11 ülkesinden de JCI üyeleri katıldı. Türkçe ve İngilizce Topluluk Önünde Konuşma ve Münazara Yarışmaları ile başlayan program, tüm gün boyunca eş zamanlı olarak 5 ayrı salonda gerçekleşti.  JCI Türkiye 2012 Başkanı ve DEİK Kamboçya Konsey Başkanı Volkan Öztürk moderatörlüğünde de Çilek Mobilya A.Ş(www.cilek.com) Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Çilek ve TGP Systems (www.tgpsystems.com) Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Serkan Şahin, 'Balkanlar'daki Yatırım Fırsatları' üzerine deneyimlerini izleyicilerle paylaştı. Gün boyu çeşitli etkinliklerle devam eden organizasyon, açılış töreni ise akşam saatlerinde gerçekleştirildi. ICSR Ödül Töreni'nde yapmış oldukları toplumsal projeler ile ülkenin ve gelecek nesillerin gelişimine katkı sağlayan kişi ve kurumlar açıklandı. Bu sıralama şöyle oldu:  "Coca Cola İçecek : 3-2-1 Başla Projesi, Güher & Süher Pekinel : Minik Eller Büyük Hayaller Projesi, Avcılar Belediyesi : Sokaktan Okula Projesi, Vodafone : Yarını Kodlayanlar Projesi, Ebebek : Bebekoloji Projesi, Türk Traktör : Filizlerin Mucizeleri, Ayşe Arman : Sagajeva İyilik Kolyeleri."

Önemli Gündem Maddeleri Konuşuldu

Farklı ülkelerdeki JCI üyelerini toplumun gelişimi için birlikte çalışmaya yönlendiren Twinning (ikiz şube) görüşmeleri, Birleşmiş Milletler (BM) partneri bir kurum olarak BM Türkiye Ofisi ile ortak organize edilen hedefler için farkındalık oturumu program akışı içerisinde yer aldı. Kaynakların doğru kullanımı ve pazarlanmasına yönelik eğlenceli bir deneyim sunan World Trade Game oturumu da katılımcılara önemli katkılar sağladı. Aktif vatandaşları herkes için daha yaşanabilir bir dünya yaratmak adına aksiyona davet eden The Journey oturumu, Girişimci- Melek Yatırımcı Forumu ile oldukça dolu geçen organizasyonda önemli gündem maddeleri görüşüldü. 

İstihdam Ağının Oluşmasına Katkı 

2,5 gün içerisinde dolu bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını anlatan JCI Türkiye Başkanı Nihal Zoroğlu,  "Bu süre içerisinde 11 ülkeden 265 katılımcı, 17 farklı oturum, 28 farklı konuşmacı, panelist, moderatör , farklı alanlarda 26 sponsor, 3 müzik grubu, 2 dans grubu gösterisi, 20 yeni üye, bolca öğrenme, eğlence ve network ile verimli bir vakit geçirdi. Kendi alanında uzman kişilerin birikimlerini, tecrübelerini paylaştığı organizasyonun, girişimcilerin ufkunu genişlettiğini, yeni projelerin doğmasına zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Çünkü, yeni atılımların, çalışmaların vücud bulması için gerekli her türlü çalışma, ekip arkadaşlarımızın da titizliğiyle başarıyla gerçekleştirildi. Gençler, kendi fikirlerini sunabilme, projeleriyle ilgili tartışma ortamı buldu. Düzenlenen renkli etkinlikler ile de motivasyon ortamı oluşturuldu. Umarız, özveriyle hazırlanan bu organizasyondan üst düzeyde istifade eden girişimciler, buradan aldıklarıyla, başka girişimci adaylarına da örnek olur ve güzel bir yatırım, istihdam ağının oluşmasına katkı sağlar" ifadelerini kullandı.   

Organizasyona Katkı Sağlayan Sponsorlar 

 JCI Balkan Konferansı ve JCI Türkiye Liderler Zirvesi'nin sponsorları da şöyle: "Sosyal Medya ve tasarım; PHX Medya ( Ezgi Nica Burci Ener- İhsan Berk Ener) video, fotoğraf ve görsel ; Orange PV, ses, ışık ve after party; Lounge Event, sahne; Can Medya, yaka ipi ve yaka kartı ; Paladin Bilişim, içecek; Coca Cola İçecek, stand; Avcılar Belediyesi ve E- Ofis, servis ; Astur, meyve; Özçelikler, ICSR; Fatih Kalem, fotoğraf ve hoşgeldin panosu; 1,618 ve Istanbul Business School, websitesi; Madyo, konferans çantası; JCI Bodrum, çanta içi hediye ve broşür; Carreri çikolata, JCI Adana, JCI Balıkesir, JCI Bursa, JCI İzmir, JCI Bahçeşehir, Mapaktif, Joymiss, sahne çiceği; Sabuncakis, pasta sponsorumuz; Sweet & More Patisserie, Bachata ve zumba dans grubu; JCI Kültür."