Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını, en olumsuz etkilenenlerin başında hiç kuşkusuz esnaflar geliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları da pandemide esnafın mağdur olduğunu söylerken, verilen desteklerin 1 yıl daha devam etmesini talep etti. Detaylar haberimizde...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs salgını döneminde sağlanan desteklerin bir yıl daha devam etmesini istediklerini belirterek, esnafın vergi borcunun ertelenmesi ve sosyal güvenlik primlerinin düşürülmesi gerektiğini bildirdi. İş yerleri kapalı esnafın beklentisinin, ekmek teknelerinin en kısa sürede gerekli tedbirler alınarak açılması olduğunu ifade eden Palandöken, esnaf ve sanatkarın gizli işsizliğin önleyicisi olduğunu, dolaylı vergide en büyük kaynağın da yine bu kesimden sağlandığını dile getirdi.

"Destekler bir yıl daha sürdürülmeli"

Covid-19 salgını döneminde verilen desteklerin devam ettirilmesinin esnafı az da olsa rahatlatacağını anlatan Palandöken, "Henüz pandemi bitmedi, iş yerleri açılsa bile verilen desteklerin bir yıl daha sürdürülmesi gerekir. İş yeri açmakla hemen para kazanılmıyor" ifadelerini kullandı. Palandöken, yapılandırılan borçlarda ilk taksit ödemelerinin de mart başında sona ereceğini hatırlatarak, henüz iş yerlerini açamayan veya yarı zamanlı çalışan esnafın borç ödemesini yapamayacağını, bunun için de yapılandırma borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlanması gerektiğini aktardı.

"Yasal düzenlemeler yapılmalı"

Haksız rekabete karşı küçük esnafın korunması yönünde atılan adımları desteklediklerine işaret eden Palandöken, en kısa sürede AVM'ler ve zincir marketlerin faaliyetlerini düzenleyen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'da değişiklik öngören yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

SARIYER POSTA GAZETESİ