Çalışıyorsunuz ve maaşınız sizin için yeterli değil mi? Ya da öğrencisiniz ve çok zamanınızı almayacak ek gelir işleri mi arıyorsunuz? Bugün yazımızda popüler 10 önerisi üzerinde duracağız.

Web sitesi tasarımı

Dijital dünyanın her geçen gün hayatımıza daha da dahil olması ile birlikte pek çok kişi bireysel ya da ticari amaçlar ile web sitesi tasarlatıyor. Günümüzde web sitesini kolay bir şekilde tasarlayabileceğiniz pek çok platform bulunuyor. Bu platformların sağladığı kolaylığın yanı sıra aynı zamanda web sitesi tasarlamayı da öğrenebilirsiniz. Ücretsiz platformlarda web tasarımı kursu dersi alarak da web tasarımını kısa sürede kavrayabilirsiniz. Eğer devlet tabanlı ve ücretsiz bir web tasarım kursu alarak da web tasarımı yapmaya başlayabilirsiniz. Her geçen gün internet dünyasına adım atan sayısız kişi ve kurum olduğundan uzun süreli, size iyi bir kazanç getiren bir gelir kapısına sahip olabilirsiniz. 

Anket doldurma

Sunulan hizmetlere yönelik olarak pek çok kurum anket hizmetlerine başvurmaktadır. Özellikle uluslararası ağda hizmet veren büyük firmalar anket ile sundukları hizmetin kalitesi hakkında bilgi almaktadır. Aynı zamanda yapılabilecek öneriler ve iyileştirme tavsiyelerine de önem vermektedirler. Siz den uluslararası anket hizmetleri için ücret veren firmalara ulaşabilir ve ücretinizi dolar, Euro bazlı alarak iyi bir ek gelir elde edebilirsiniz.

Paketleme

Ürünlerini paketleme hizmeti genelde fabrikadan ürün alan ancak paketleme yapacak alanı olmayan kurumların başvurduğu bir hizmettir. Bu hizmette size paketlemeniz için ürünler teslim edilmekte ve paketlediğiniz ürün adedine göre ücret almanız sağlanmaktadır. Yine düğün ve bebek şekeri gibi ürünler de en çok paketlemesi yapılan ürünler arasında yer almaktadır. Eğer el beceriniz yüksekse ve paketleme yapmayı seviyorsanız paketleme işi yaparak ek kazanca sahip olabilirsiniz. Size gelen ürün çeşidine özgü paketleme yöntemlerini hemen öğrenerek vaktinizi doğru bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Yazarlık

Blog, e-ticaret, kurum ve firma siteleri gibi pek çok web sitesi içerikleri ile müşterilere/ziyaretçilere ulaşmak istemektedir. Aynı zamanda yazılar web sitelerinin arama motorlarındaki görünürlüğünü ciddi anlamda arttırdığından, internet dünyasında kendisine bir yer edinmek isteyen pek çok web sitesi yazarlık hizmetine başvurmaktadır. Bu yazarlık hizmetinde size verilen başlıklar ve anahtar kelimelerle özgün bir içerik hazırlamanız istenmektedir. Yazarlık hizmeti sunacağınız web sitesinin sunduğu hizmet hakkında ufak bir araştırma yaparak kolaylıkla içerik oluşturabilirsiniz. Yine bazı kişiler de ödev, sunum gibi okul içeriklerine destek olunması, yazım-gramer hatalarının düzeltilmesi için yazar hizmeti almak isteyebilir. Sunduğunuz yazarlık hizmet yelpazenizi geniş tutarak iyi bir ek gelir kapısına sahip olabilirsiniz.

Hobilerinizi kazanca dönüştürme

Severek yaptığınız bir hobiniz var mı? Resim çizmek, bir müzik aleti çalmak size iyi bir ek kazanç sağlayabilir. Resimlerinizi internet üzerinden satışa sunabilir ya da canlı müzik etkinliklerine birkaç gün giderek ek kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle sosyal medya platformlarında bu hobilerinize yönelik açacağınız bir hesap ile takipçilere ulaşabilirsiniz. Böylelikle severek yaptığınız bir çalışmayla ek gelire sahip olabilirsiniz.

Profesyonel afiş & Banner hazırlama

Web sitesi kurduran ya da genel olarak firmasına logo, afiş ve banner hazırlatmak isteyen pek çok kişi vardır. Eğer tasarım uygulamalarına hakimseniz bu kişilerin ihtiyaç duyduğu tasarımları hazırlayarak onlara ulaştırmak size iyi bir kazanç sunabilir. Eğer bu uygulamalara hakim değilseniz bu uygulamaları kolayca öğrenebilir ya da program bilmeden tasarım yapmanızı sağlayacak uygulamalara üye olarak tasarım yapabilirsiniz.

Sosyal medya uzmanlığı

Sosyal medyanın yıldızı son beş yıldır ciddi anlamda parladı. Günümüzde bireysel hesaplardan tutun da kurumsal, firma hesaplarına kadar sayısız hesap bulunmaktadır. Özellikle kurumsal hesaplar sosyal medyada daha görünür olmak, daha fazla takipçiye ulaşarak ürün/hizmetlerini tanıtmak için sosyal medya uzmanlarına ihtiyaç duymaktadır. Sosyal medyada vakit geçirmeyi seviyorsanız; bu konuda alacağınız ufak bir eğitim ile bu işi yapmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle sosyal medyada geçirdiğiniz zamanı verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı elde edebilirsiniz.

El İşi & Takı tasarımı

El beceriniz yüksek mi? Örgü örmek, makroma el işleri, takı tasarımı gibi konularda kendinize güveniyorsanız kolunuzda altın bir bilezik var demektir. Fabrikaların gitgide yaygınlaşması insanların el ile ürettiği ürünlere olan ilginin artmasına neden olmuştur. Bu nedenle kendi tasarımlarınızla ek gelir elde etmeniz sandığınızdan çok daha kolay! Hemen tasarımlarınızı sergilediğiniz bir hesap açabilir ya da alışveriş platformlarına ürünlerinizin fotoğraflarını koyarak ek gelir elde etmeye başlayabilirsiniz!

Çevirmenlik

Yabancı diliniz nasıl? Eğer yabancı dilinizin iyi olduğunu düşünüyorsanız ya da bu alanda eğitim almışsanız/alıyorsanız çevirmenlik sizin için iyi bir ek gelir kapısı olacaktır. Çeviri yaptırmak isteyen kişilere ulaşarak, iş ilanlarını takip ederek çeviri alabilirsiniz. Sayfa ya da karakter sayısına göre çeviri yaparak iyi bir kazanç elde edebilirsiniz. Özellikle hukuk, tıp, ticaret vb. gibi alanların biri ya da birkaçında uzmanlaşırsanız daha yüksek fiyatlarla çalışma fırsatı elde edebilirsiniz. Ancak özellikle İngilizce günümüzde çevirmenlik okumayan pek çok kişinin de hakim olduğu bir dildir. Bu nedenle çevirmenlik işine başvuru yapan kişi sayısı oldukça fazladır. Bu kişilerin arasında ön plana çıkmak ve istediğiniz işe alınmak için iyi ve profesyonel bir CV ile başvuru yapmanız gerekecektir. Kaliteli, profesyonel ve etkileyici bir CV’ye sahip olmak için cvmaker sitesine giriş yapabilirsiniz. Hazırlayacağınız etkileyici ve özgün CV’lerle diğer adayları gölgede bırakarak işvereninizi etkileyebilirsiniz.

Özel ders verme

Günümüzde pek çok kişi okuldaki eksikliklerini kapatmak ve sınavlara iyi bir şekilde hazırlanabilmek için özel ders almak istemektedir. İster öğretmen olun ister olmayın; siz de özel ders verebilirsiniz. Kendinize güvendiğiniz matematik, Türkçe gibi alanlarla özel ders ilanları oluşturabilir ya da verilen ilanlara başvurarak özel ders vermeye başlayabilirsiniz. Saat başı alacağınız ücret ile birkaç öğrenciye ders vererek iyi bir ek gelire sahip olabilirsiniz.

SARIYER POSTA GAZETESİ