11Zekeriyaköy İlk ve Orta Okulu’nda görev yapan öğretmenlerle, okul aile birliği üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Grand Tarabya Oteli’nde düzenlenen kokteylde bir araya geldi.

Zekeriyaköy Mahalle Muhtarı Semra Özkaya ile Okul Aile Birliği Başkanı Gökmen Ilgaz’ın organizasyonu ile gerçekleştirilen kokteyle bazı emekli öğretmenlerle, öğretmen aileleri de katıldı.

"ATATÜRK'ÜN İZİNDEN AYRILMADAN GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ"

Zekeriyaköy İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydan Mirdoğan kokteyle katılan öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerin Başöğretmen Mustafa Kemal  7Atatürk’ün izinden ayrılmadan görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını söyledi ve, “Biz öğretmenlere özel bu günü tüm meslektaşlarım adına kutluyorum” dedi.

"ÖĞRETMENLERİMİZİ HER GÜN HATIRLAMAMIZ GEREK"

Okul Aile Birliği Başkanı Gökmen Ilgaz ise çocukların yetişmesine büyük emek veren öğretmenleri sadece yılın bir günü değil her gün hatırlamak, mesleki sorunlarını çözmek ve görevlerini en iyi şekilde 8yapmalarını sağlamak gerektiğini belirtti.

"EĞİTİMİN TEMELİ ÖĞRETMENLERDİR"

Zekeriyaköy İlk ve Ortaokulu’nun eski binasından kurtulup, yeni bir binaya kavuşması için emek verenlerin başında gelen Muhtar Semra Özkaya ds yaptığı konuşmada, “Eğitim-öğretimin temeli öğretmenlerdir. Bir toplumun her anlamda gelişmesi öğretmenlere bağlıdır. Bu nedenle öğretmenlerimize gereken değer ve önemi vermek zorundayız. Bizlere büyük emekler veren öğretmenlerimize borcumuzu hiçbir zaman ödeyemeyiz. Gönül ister ki onları her zaman en güzel yerlerde ağırlayalım, gönüllerini hoş edelim. Sadece kendi okulumuzun değil, tüm ülkemizdeki okullarda ve eğitim kurumlarında görev yapan, görev bekleyen tüm 2öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum” dedi.

ÇOCUKLAR DA KENDİ ARALARINDA OYNADI

24 Kasım Öğretmenler Günü kokteyline aileleriyle birlikte gelen çocuklar ise salonun bir köşesinde resim çizip, oyun oynaması günün güzelliğine ayrı bir renk kattı.

RESMİ KUTLAMA TÖRENİ İTÜ'DE

Öte yandan 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Pazar günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da resmi bir kutlama programı gerçekleştirilecek.